Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ocena Instalacji C.o Plus Zawór 3Drożny

miro30

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Digitrax
Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że nadal woda popłynie tam gdzie ma "lżej" tylko w mniejszej ilości.

Dla mnie to jest babol i nie pozostawiłbym tego w obecnym stanie.

Opublikowano

przydławiłem zawór przy tym powrocie gdzie sie spotyka powrót bojlera i werandy, bo jest tam zamontowany, także pomogło grzejnik jest równo nagrzany

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

zrobiło sie trochę cieplej także wymieniłem bojler,poprawiłem powrót werandy i w większości grzejników zamontowałem zawory termostatyczne danfossy RA-N z głowicą clic,mam pytanie odnośnie tzw kryzy na zaworze,chodzi mi o te oznaczenia 1-7 N, te N wiem co oznacza ,jedynie mam dylemat do tych cyfr,czy 1 to jest minimum czy maksimum ustawienie kryzy,na jednym forum piszą 1min 7 maks,a znowu na innym odwrotnie 7min 1 maks,w instrukcji i na stronie danfossa zaworu też nie ma tego wyjaśnienia.

także mam pytanie takie z ciekawośći jak zaczynam kręcić tą kryzą np. o 360 stopni,czy tym obrotem wracam do tej samej nastawy kryzy,czy tam w środku coś się odkręca itp

Gość Digitrax
Opublikowano

N to neutral czyli najmniejsze tłumienie przepływu. Kryza obraca się o 360 stopni. U mnie na 1 był najmniejszy przepływ i wzrastał po przestawieniu na kolejne pozycje tylko już nie pamiętam jakie mam wkładki w grzejnikach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam.

mam do was pytanie dotyczące czujki która jest włożona w bojler(kapilare),ostatnie dni sterownik dziwnie mi odczytuje temperature c.w.u ,po załączeniu sterownika przez 1sek odczytuje prawidłowo a potem temperatura leci w dół do np. 25stopni i przez 15min stopniowo stopień po stopniu wraca do prawidłowego odczytu,czy to normalne zjawisko?czy czujka po włączeniu sterownika nie powinna od razu pokazywać temperature jaka jest w bojlerze,dla ciekawości zamontowałem inną i to samo

obecnie pale na ruszcie awaryjnym tylko na bojler bo zostało mi sporo drzewa,bojler posiada wbudowany termometr także wiem jaka jest temp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.