mario71 Opublikowano 19 Października 2012 #1 Opublikowano 19 Października 2012 (edytowane) witam, mam problem z uruchomieniem pieca firmy termet - kocioł KSN. Rozpala się całkiem normalnie na drzewie ale po jakimś czasie ogień wygasa i piec zaczyna "piszczeć" podajnik podaje cały czas groszek i tylko wybieram cały nie spalony wkład ekogroszku. Tak jakby nie było "cugu powietrza". Jak ustawić piec, żeby płomień nie gasł? Mam wrażenie, że zapchane są dysze powietrzne no i następuje brak podtrzymania płomienia. Edytowane 10 Lutego 2015 przez Ryszard Cytuj
slawekz1 Opublikowano 20 Października 2012 #2 Opublikowano 20 Października 2012 Czy dmuchawa się kręci, czy tylko buczy? U mnie jskimś cudem wpadł węgielek do dmuchawy i ją blokował. Wówczas brakowało powietrza. 1 Cytuj
mario71 Opublikowano 21 Października 2012 Autor #3 Opublikowano 21 Października 2012 Za pierwszym razem jak rozpaliłem piec, to palił się 30 godzin, potem cały dzień a teraz niecałą godzinę. Dmuchawa chodzi, raz też wyciągnąłem trochę groszku. Nie mam pomysłow co dalej...na początku rozpala się super i temperatura dochodzi do 43 a nastawiona jest na 56, potem wygasa. Cytuj
mario71 Opublikowano 21 Października 2012 Autor #4 Opublikowano 21 Października 2012 Czy dmuchawa się kręci, czy tylko buczy? U mnie jskimś cudem wpadł węgielek do dmuchawy i ją blokował. Wówczas brakowało powietrza. a możesz mi podać swoje ustawienia, może tu jest problem... może jak wprowadzę takie ustawienie jak twoje to bedzie ok Cytuj
slawekz1 Opublikowano 21 Października 2012 #5 Opublikowano 21 Października 2012 moje ustawienia to: czas podawania 6s przerwa podawania 45s przerwa w podtrzymaniu 10 min siła nadmuchu 3 bieg (osłona na dmuchawie uchylona na ok. 3 cm.) opóżnienie nadmuchu 5s W trybie serwisowym: praca w podtrzymaniu 6s Do ogrzania powierzchnia 78m2 bojler 100L Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi