grzeh2000 Opublikowano 15 Września 2012 #1 Opublikowano 15 Września 2012 Witam im wiecej siedze w necie to wiekszy mm dylemat w wyborze kotła.Ogniwo odpadł z powodu braku mozliwosci spalania drzewa.Dom nowowybudowany max 29cm+styropian 12cm,okna 3 szybowe.W wiekszosci podłogowka i 4 osobowa rodzina z zapotrzebowaniem na c.w.u z kotła.Doradzcie bo wyjezdzam w przyszłym tygodniu zagramanice i chce miec juz dobrany kocioł.Defro z tego wzgledu ze dobra cene dostałem.Chce palic mieszanka eko-groszku z miałem i drzewem ktorego sporo po budowie zostało a i sad owocowy jest.Głownie kocioł obsługiwac bedzie kobitka Cytuj
Neo Opublikowano 15 Września 2012 #2 Opublikowano 15 Września 2012 (edytowane) Nie jestem wielkim zwolennikiem kotłów Defro ale w tym wypadku zdecydowanie Defo. Chociaż jeżeli udział spalanego drewna ma być tak duży to już warto zastanowić się nad kotłem typu Klimosz Ling Combi, Cichewicz Futura S Dual, Tekla Draco Tytan itd. Kotły te mają żeliwny wymiennik z dużą komorą do spalania drewna. Edytowane 15 Września 2012 przez Neo Cytuj
grzeh2000 Opublikowano 16 Września 2012 Autor #3 Opublikowano 16 Września 2012 Kocioł ekr 15 kw bedzie dobrym wyborem? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi