Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Węgiel Czeski Jak Można Kupic Bezpośrednio Z Kopalni?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM. Potrzebuj info odnosnie jak mozna kupic węgiel z kopalni Komorany.Czy można jechac i kupic bezpośrednio czy jest jak w polskich kopalniach awizacja?Chce kupic 25-27ton ,Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No właśnie to jest dobre pytanie,

ale czytając tematy związane z węglem brunatnym na tym forum,

domyślam się że nikt nic o tym nie wie(ceny zakupu).

Proponuję wysłać email z zapytaniem do kopalni i już będziemy wszystko wiedzieć.

Opublikowano

Wpisz na Goo... Ale chociażby ,polacy http://www.jmpsc.pl/ , słowacy http://www.europawegiel.com/ znajdziesz pewnie więcej, bezpośrednio z kopalni marnych 25 ton raczej nie kupisz prędzej wyślą cię właśnie do jakiejś spółki s.r.o. ;) . Ale nie wierz w w kaloryczność 26 mj/kg jak jest 20 to już dobrze, a z tej kopalni powinien tyle mieć, no i cena do około 360zł/t w czechach dorzuć loko i podatek bodajrze.

Opublikowano

Wszystko się zgadza Robocik ale skoro w kopalni cena jest około 360zl/t to czemu Ja zapłaciłem 333,33zl/tona z kopalni Komorany przez Polskiego pośrednika w tym roku?(miałem dokumenty z kopalni,wieczorem załadowany około południa jest u mnie)

Przecież on również musiał zarobić,

dlatego i mi przechodzi po głowie żeby następnym razem kupić bez pośredników.

Na razie mam około 20ton tego węgla tak więc mam spokój na około 3 może 4 sezony.

Następna sprawa to skoro każdy może kupić węgiel w polskich kopalniach bez problemu(są ograniczenia jedynie w sezonie głęboko zimowym),

to czemu tam mieli by robić problemy?

Tylko po co tak gdybać zaraz napisze email zobaczymy co napiszą.

Opublikowano

Witam wszystkich. Ja też rozmyślam o zakupie ekogroszku lub miału z Czech, mam piec miałowy ale w ostatnim sezonie paliłem zwykłym groszkiem Polskim, gdyż miał nie dawał temperatury i było zimno w domu. A wy co myślicie na ten temat warto ? Ile kosztuję transport który trzeba im zapłacić? Pozdrawia