sg11 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 #1 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam szacownych użytkowników. Mam problem z działaniem zaworu 3d na obwodzie ogrzewania podłogowego, wszystko podpięte a siłownik - zawór nie reaguje. Problem jest o tyle zauważalny iż temperatura podłogówki bardzo rzadko utrzymuje się na zadanym poziomie. Proszę o pomoc i opinie co mogę z tym fantem zrobić Przeglądałem instrukcje ESBE i zastanawiam się czy prawidłowo jest to zamontowane - zawór + siłownik zauważyłem iż po zdjęciu pokrętła siłownika jest jakiś czerwony plastik służący do jakiejś regulacji - można go przesuwać - czy tutaj jest rozwiązanie ?? Za wszelkie podpowiedzi z góry dzięki, męczę się już z tym tydzień, sprawdzam połączenia elektryczne i wszystko ok jak i w 4d z tym że 4d działa bez zarzutu :( Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez sg11 Cytuj
snoop84 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 #2 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Czerwony wskaźnik jest bezużyteczny w tej wersji siłownika. Możesz sobie nim sterować do woli !! W syutuacji kiedy siłownik jest przekręcony maksymalnie w prawo, ściągnij siłownik, przekreć zawór do pozycji z zamkniętym dolnym przyłączem wody powrotnej. Następnie załóż siłownik na zawór. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi