Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zębiec Swk 10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie posiadam nowy piec zębiec swk 10 mam problem tego typu a mianowicie że przy załadunku węgla do pieca cały dym idzie na kotłownie wcześniej miałem piec z kotmetu i tego problemu nie było,a co najgorsze po załadowaniu pieca czuć z górnych drzwiczek dym nie widać jak wylatuje ale czuć zapach dymu.wymieniłem nawet sznur na nowy ,drzwiczki zamykają się pod sporym oporem a i tak czuć dymem nie mam pojęcia którędy on się wydostaje.Z góry dziękuję za podpowiedzi.Pozdrawiam

Opublikowano

Przed otwarciem drzwi zasypowych otwórz przepustnice w czopuchu i uchyl minimalnie drzwi, dopiero po kilku sekundach otwórz je całkowicie. Jeżeli ciąg w kominie jest właściwy to nie powinno nic dymić, ani śmierdzieć. Jeżeli ciąg w kominie jest niewłaściwy to trzeba usunąć tego przyczynę.

Opublikowano

Witaj

Jak dym z pieca to pewnie w nim żle palisz bo to górniak i powinieneś palić od góry ale o tym póżniej . Sprawdż ustawienie przesłony na czopuchu czy nie jest zanadto przymknięty , czystość i drożność komina a nastepnie dostęp świeżego powietrza z zewnątrz do kotłowni . Bo zazwyczaj jak się robi chłodno to wszyscy wszystko w domu zamykają a powietrze do spalania jest potrzebne niestety.