Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

projekt instalacji C.O, C.W.U oraz Solarnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich Jestem tu nowy i mam do wszystkich znawców ogrzewania ogromną prośbe Potrzebuje pomocy przy zaprojektowaniu całego ogrzewania C.O oraz C.W.U a także instalacji solarnej połączonej z kotłem w razie niepogody. Moja wiedza na ten temat jest troche przestarzała a chciałbym aby wszystko było zrobione tak jak sie to należy i na lata Jest wiele nowych technologi o których nie do końca jestem świadomy a wy na pewno się na nich znacie. Prosze o że tak powiem wyoślenie co i jak najlepiej zrobić po kolei od samego pieca aż po koniec instalacji Prosze także o podanie jakie najlepiej materiały wybrać co jest dobre a co nie Poniżej zamieszczeam plan co wchodzi w skład instalacji i prosze o porade jak to wszystko ze sobą połaczyć aby było dobrze Z góry dziękuje

post-2-1218998360_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nikt nie jest w stanie mi pomóc? :D

Witam

Forum jest do pomocy jeżeli jest już układ i nie działa poprawnie lub podpowiedzi, sugestii jak go rozwiązać przed zrobieniem żeby pracował poprawnie. W kwestiach wyboru komfortu. Projektanta trzeba szukać w wyspecjalizowanych biurach lub firmach.

Troszeczkę mało danych pan podał np: powierzchnie do ogrzania, wielkości płyt grzejnych podłogówk itp.

Ja ze swojej strony mogę podpowiedzieć prosty układ ale obsługujący to co pan zamierza połączyć w swojej instalacji. Napomknąłem o nim w tym temacie. Jest tam prezentowane prze ze mnie rozwiązanie połączania kotła na paliwo stałe pracującego w układzie otwartym z układem grzejnikowym i podłogowym w pracujących układzie zamkniętym. Proszę spokojnie zapoznać się z teściom tematu. Na pewno jest kilka rozwiązań pańskiej instalacji, proszę poczekać cierpliwie lub skorzystać z funkcji WYSZUKAJ.

Pozdrawiam