dhadrys Opublikowano 31 Maja 2011 #1 Opublikowano 31 Maja 2011 Witam Mam pytanie do ekspertów, a mianowicie posiadam domek jednorodzinny o powierzchni 120m2 , 60 m2 podłogówki oraz 10grzejników, ogrzewam dom tradycyjnie ( węgiel ,drzewo) boiler 200litrów. Teraz zrobiłem przyłącze gazowe i chcę kupić piec i tu jest problem z wyborem i jaki to ma być , jednofunkcyjny , dwufunkcyjny, kondensat . Jak mogliby państwo to podajcie modele co myślicie o tym : kocioł VAILLANT VC ecoTEC plus 246 3-5. proszę o szybką odpowiedź Domek zbudowany z cegły roben 25 plus styropian swisspora 15cm współczynnik 0,31, Cytuj
dhadrys Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor #2 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Nikt nie pomoże ??????????? Cytuj
Gość Arrrturrro Opublikowano 13 Czerwca 2011 #3 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Ja mam podobny problem z wyborem pieca gazowego. Dom 100 metrów - 2 kondygnacje. 8 grzejników. Kolega polecał mi Buderusy, czy wybierać spośród nich czy coś innego może jest godne uwagi? Cytuj
hydraulik36 Opublikowano 1 Lipca 2011 #4 Opublikowano 1 Lipca 2011 Witam. Proponuje kociołek junkers ceraclass Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi