grzywa Opublikowano 28 Lutego 2010 #1 Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam W związku z kolejnymi remontami ,tym razem przychodzi czas na wodę .Moje pytanie odnośnie cyrkulacji jest następujące ,prosiła bym o sprawdzenie schematu który zrobiłem. Czy zawory powstawiałem we właściwe miejsce i czy zda to egzamin ?. Na dole będę miał termę gazową i zasilać będzie ona dwa punkty umywalkę i prysznic jest to dosyć blisko od termy więc za dużych ubytków nie będzie ,i korzystał będę z tego tylko latem ,na zimę planuję zamykać termę i ciepłą wodę brać z bojlera .Z bojlera do dolnych punktów jest dosyć daleko i dlatego planuję założyć już rury do cyrkulacji ,nie koniecznie podłączając je od razu . Proszę o wskazówki dotyczące mojego schematu http://img192.imageshack.us/img192/6333/wodar.jpg Cytuj
buster Opublikowano 25 Maja 2010 #2 Opublikowano 25 Maja 2010 zawór odcinający daje się zawsze przed zaworem zwrotnym i to jeszcze najlepiej ze spustem pomiędzy co by można było sprawdzić bez opróżniania instalacji czy ten zwrotniak działa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi