nrkoi Opublikowano 3 Grudnia 2024 #1 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Witam. Szukałem odpowiedzi na pytanie ale nic nie znalazłem Instalacja CO i CWU podłączona do kotła na paliwo stałe "problem" jest tego typu że: 1.Czujnik temp. zasobnika wody użytkowej wgl. nie pokazuje tego co widzę na samym zasobniku tzn. na zasobniku mam 40stopni a na sterowniku np.17stopni, temperatury się równają po dłuższej chwili kiedy już się pali w kotle, przez to też pompa CWU startuje zaraz po rozpaleniu i pracuje cały czas. 2.Dzisiaj przy temp zewnętrznej -1stopini, na zasobniku 35stopni a na sterowniku 13 stopni zauważyłem że pompa CWU pracowała kiedy byłem rozpalić w kotle, nie wiem ile i od kiedy pracuje ale chyba to nie normalne. Cytuj
Tuptus Opublikowano 4 Grudnia 2024 #2 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Wrzuć jakieś fotki sterownika. Jaki masz kocioł, czy masz jakiś bufor, z czego sterownik czyta temperaturę kotła (wody w buforze)? Pompę CWU masz podłączoną bezpośrednio pod ten sterownik czy pod kocioł? Cytuj
nrkoi Opublikowano 4 Grudnia 2024 Autor #3 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Wrócę do domu to podeślę fotki i coś dopisze Cytuj
Tuptus Opublikowano 4 Grudnia 2024 #5 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Rozumiem że to bez bufora chodzi. Masz obie pompy pod eurostera podpięte czy tylko CWU? Cytuj
nrkoi Opublikowano 4 Grudnia 2024 Autor #6 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Czym jest bufor ? Obie pod sterownik Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi