matszy99 Opublikowano 22 Września 2024 #1 Opublikowano 22 Września 2024 Witam, Cyklicznie jestem zmuszony do płukania kaloryferów, ponieważ tworzy się w nich coś w rodzaju korozji, co widać na dołączonym zdjęciu. 1. Co to dokładnie jest? Próbowałem szukam w internecie, ale znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Czy ktoś jest w stanie to rozpoznać po zdjęcie? 2. Jak juz uda sie ustalic co to, prosilbym o podanie przyczyny powstawania tej "korozji". Rury instalacji CO są wykonane z miedzi, a kaloryfery są aluminiowe. Cytuj
lajosz Opublikowano 22 Września 2024 #2 Opublikowano 22 Września 2024 Inhibitor korozji wlałeś do układu ( w odpowiednim stężeniu ) ? Może woda jest taka ... nalej demi i inhibitor w odpowiednim stężeniu . Godzinę temu, matszy99 napisał(a): Co to dokładnie jest? tlenekaluminium ? i inny syf Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi