Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłogówka I Dwa Grzejniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak na schemacie grzejnik na parterze nie grzeje czy ta pompa do podłogówki musi byc na samym dole pionu(piwnica) czy może tak byc jak jest ? tylko cos zmienic prosze o porade?

post-13017-1262806531_thumb.jpg

Opublikowano

post-4018-1262810555_thumb.png

Witam , niewiem co tam masz w kotłowni ,ale to powinno pomóc

Opublikowano
  • Autor

w kotłowni jest piec weglowy pompa z zawrorem róznicowym i praktycznie nic wiecej

Opublikowano
  • Autor

W sumie to nie bo to jest kuchnia utopiłem tam 35mb rurki pex tylko ze to jest pietro a ze w podłogówce nie zachodzi grawitacja nie grzała a jak włożyłem pompę dodatkowa przed rozdzielaczem to podłogówka super a grzejnik na parterze letni jakby wyssała ta pompa z niego ciepło?

Opublikowano

Proponuję ,dołożyć ten zawór , ( napewno to trzeba przerobić w obecnej sytuacji jak sie zamknie RTL to pompa mieli wodę .pozdr

Opublikowano
  • Autor

Ok to dzis taki kupie i to przerobie i zobaczymy ciekawe tylko czy grzejnik na dole bedzie cieplejszy;)

Opublikowano
  • Autor

A może tam byc zawór trój drozny mieszajacy ale bez termostatu tylko sam mieszajacy zeby wykorzystac tego RTL (HERZ)

Opublikowano

Witam ,a do czego go chcesz wykorzystać jak on się zamknie to pompa nie będzie miała co pchać i będzie mieliła wodę

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem i raczej działa ale mam pytanie kupiłem zawór honeywella v5433A a teraz czytam w necie ze nie jest zalecany do podłogówki czy ktos wie dlaczego? a model v5433G może byc do podłogówki?

Opublikowano
  • Autor

też chciałem taki kupic bo jest na foto ale tu w naszych sklepach nigdzie takiego nie było

Opublikowano
  • Autor

Witam zrobiłem to tak skoro już kupiłem ten zawór mieszający honeywell v5433 to podłączyłem to tak ja niżej na schemacie za pierwszym razem zapomniałem domalować grzejnika w kuchni ale był odcięty zaworami żeby mnie nie mylił i teraz jest tak ze jak zmieszam bardziej z zimna wodą na regulacji mieszającego to grzejnik w garażu grzeje prawie cały ale mam niska temperaturę za pompa a jak domieszam mniej z powrotu to grzejnik chłodnie a podłogówka grzeje mocniej.Na powrót podłogówki dałem tego herz-a RTL dlatego ze ten mieszający nie jest zaworem mieszającym termostatycznym da się to jakoś rozwiązać? dzieje się tak jakby pompa wyciągała ciepło z dołu bo wtedy na parterze u taty podłogówki słabiej grzeje?Może zna ktos ten zawór na jakim nastawieniu go zostawic najlepiej w tej sytuacji tam sa cyfry L 1 3 5 7 9 i 7 5 3 1 R sprawdzałem od strony L 1 3 i 5? prosze o pomoc

post-13017-1263050861_thumb.jpg