DKAK21 Opublikowano 18 Października 2021 #1 Opublikowano 18 Października 2021 (edytowane) Witam bardzo prosilbym o pomoc jeśli ktoś miał podobny przypadek lub wie jak to rozwiązać . Więc po 2 miesiącach użytkowania godzina w moim regulatorze temperatury szaleje. Zegar zawsze chodzi za wcześnie o 15min , 30mi , godzinę nawet 2godziny. Ustawienie odpowiedniej godziny działa na jakiś czas a regulator nie ustawi sobie "swojej" bez względu czy czas letni jest na auto czy na manualnym. Przez to nawet nie mam jak ustawić np cyrkulacj w danej godzinie. PROSZE o pomoc Edytowane 19 Października 2021 przez Ryszard Dodano prefiks Cytuj
vps1 Opublikowano 21 Października 2021 #2 Opublikowano 21 Października 2021 Rozwiązaniem jest montaż czujnika temperatury zewnętrznej z odbiornikiem sygnału daty i czasu DCF (009535) przewód 3 żyłowy Cytuj
DKAK21 Opublikowano 22 Października 2021 Autor #3 Opublikowano 22 Października 2021 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Lecz problem w tym iż. Posiadam właśnie taki odbiornik. Pierwsze 2 miesiące działało idealnie. Teraz godzina działa jak chce. Przewód idzie po elewacji na zewnątrz i jest dość długi(25m) lecz to jest dozwolona długość. Nie został uszkodzony bo odbiera nadal dobrze zewnętrzna temperaturę i przez pierwsze dwa miesiące działało idealnie wszystko. Macie pomysł jakiś ? Może moduł uszkodzony ? Wadliwy ? Jedyne co znalazłem to post w którym ktoś napisał o takim samym problemie i ludzie radzili odłączyć przewód fizycznie na kilka minut.. niestety Pan już nie odpisał czy to rozwiązało problem. Sam spróbuję to przetestować Cytuj
Rozwiązanie DKAK21 Opublikowano 28 Listopada 2021 Autor Rozwiązanie #4 Opublikowano 28 Listopada 2021 Rozwiązany problem gdyby ktoś miał podobnie. Serwisant przyjechał wymienił odbiornik dcf vrc Vaillant wraz z jakimś modułem(sam nie wiem którym) i wszystko śmiga. Był wadliwy lub uszkodził się(jakieś zwarcie sieci lub coś) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi