Skocz do zawartości

Klimosz LE - tabliczka znamionowa


Alte
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Mam bardzo pilną prośbę. Proszę o przesłanie mi tutaj lub na maila ([email protected]) zdjęcie z tabliczka znamionowa od kotła Klimosz LE (ECO A+) seria (10, 20 lub 30). 

Poufne, twoim zdaniem, informacje na ten temat możesz wyretuszować. Zrobię swoje na komputerze z moimi danymi, wydrukuję i wkleję. Przykład w załączonym pliku.

Ja go nie mam (ten, kto go sprzedał, nie przykleił), ale za odszkodowanie od państwa trzeba to pokazać. Ze względu na rygorystyczną kwarantannę sprzedawca nie może mi pomóc.

Wymagane do poniedziałku włącznie.

Z góry wielkie dzięki.

PS: Jestem z Litwy. Przepraszam za mój polski (google translate).

 

Klimozs pic.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Podobna zawartość

    • Przez PawelZ
      Ostatnio zaczęło mi wywalać węgiel z paleniska. Wcześniej zdarzało się to sporadycznie. Teraz co chwila. Po takich akcjach był też dym w kotłowni. Ulatniał się z bocznej ściany pieca, a wiatrak pracował jak szalony. 
      Nie wiedziałem co jest grane dopóki nie usłyszałem buczenia wentylatora. Wentylator czasem się nie załącza. Jak go pchnę patykiem to idzie.
      Co ciekawe jak podczas buczenia odpalę na sterowniku tryb testu wentylatora to zaczyna się rozpędzać. Pewnie wiatrak już jest na wykończeniu i chce kupić nowy.
      Pytanie czy ktoś miał już taki przypadek i czy to czasem nie wina innego elementu ? Sterownika ? 
    • Przez Pomocyklimosz
      Witam serdecznie wszystkich.
      Mój nowy kocioł to Klimosz s3 combi 16 kw
      Powierzchnia grzania około 130 m2.
      Ściany ocieplone.
      Sterownik to eco control + panel pokojowy.
      Problem w tym, że kocioł bardzo rzadko przechodzi w tryb czuwania. Cały czas grzeje przez co oczywiście zużywa dużo groszku.
      Temperatura na kotle ustawiona na 55 stopni, cwu na 43 stopnie.
      Kocioł swoją Temperature (55 stopni) osiąga bez problemu. Temperatura na panelu pokojowym ustawiona na 21 stopni również osiąga na bez problemu (również na sterowniku głównym pokazuje ją jako osiągniętą) mimo wszystko kocioł wiecznie pracuje, rzadko zdarza się żeby przeszedł na czuwanie a jeśli przejdzie to za chwile znowu grzeje.
      Temperatura jaka idzie do grzejników to około 43 stopni, powrót ma około 47 stopni. W pokoju robi się 23, 23.5 stopnia a kocioł dalej ma tryb grzania. Czym to może być spowodowane?
      Aktualnie mam "zastępczy " groch Carbon R z castoramy bo czekam na dostawę sobianka pantery.
      Czas podania ustawiony na 4 sekundy, przerwa na 70 sekund (jak była krótsza to przesypał groch i zamiast popiołu miałem drugi zasobnik haha). Ogólnie ustawienia nadmuchy, podania itp. ogarnąłem sobie (docelowo ustawiać będę jak sobianek dojedzie) tylko czemu kocioł non stop grzeje skoro z panela pokojowego dostaje sygnał, że zadana Temperatura jest osiągnięta.? Czy ktoś jest w stanie mi pomóc z ustawieniami?
       
      Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka
       
       
    • Przez Kurak
      Witam poszukuję jakiegoś taniego kotła HG, główne kryterium to cena , najlepiej jak najtańszy i oczywiście mam mieć papier na 5 klasę i Ecodesing .
      Polecieć coś.
      Tylko żadnych mpmów czy innych kopciuchów dolnego spalania , nie mam zamiaru siedzieć w kotłowni i robić rzeźbę nowoczesną z szamotu, mam ciekawsze zajęcia.
    • Przez mangusta28
      Witam
      Posiadam sterownik RecalArt Economic Premium i Wyświetlacz Tekla Premium Lux.
      Od dłuższego czasu mam problemy z przyciskami w wyświetlaczu (zacinają się i przycisk w dół prawie wcale już nie działa), ponadto sam sterownik już się sypie.Problemem jest jak sądzę to, że cały sterownik jest w obudowie pieca i jest tam zbyt gorąco (poprzedni Economic 3000 padł po 4 latach).
      Podczas czyszczenia przestrzeni pod obudową gdy uniosłem sam sterownik zaczęły się dziać cuda. Najpierw pompy przestały działać (wina taśmy transmisyjnej z wyświetlacza) i dopiero odpowiednie "ustawienie taśmy" w odpowiedniej zagiętej pozycji przywróciło pracę pomp, ale jeszcze lepiej, że zaczął wyskakiwać błąd 3 (czujnik kotła) i piec przestawał działać. Pokazywał 99st po czym załączała się pompa. temp. spadała, potem zaczynał pracować przez chwilę normalnie, by po kilkunastu sekundach temp spadała do 4-5 st i znów piec się włączał i za moment znowu normalną temp. (np 65st) i przez minutę może dwie było ok i potem znów 99st i błąd, aby po minucie znów normalnie i tak w kółko.
      Zamieniłem na chwilę czujnik z zasilania (ten od temp kotła) z czujnikiem podajnika by zobaczyć czy to wina czujnika (sprawdziłem też opór na tych czujnikach po kilku minutach "ostygnięcia" i był podobny). Zamiana nic nie dała, czyli nie była to wina czujnika (chyba, że oba by były walnięte w tym samym czasie).
      W każdym razie po "delikatnym obstukaniu sterownika" i ponownym podłączeniu taśmy zaskoczył i działa "normalnie" tyle, że nie mam pojęcia jak długo tak pociągnie.
      Nie zamierzam go dotykać puki nie znajdę rozwiązania lub zamiennika.
       
      Ma ktoś jakiś patent na naprawę klawiatury (chyba jest membranowa) oraz pomysł co zrobić ze sterownikiem ?
      Czy można dokupić nową taśmę transmisyjną i jeśli tak, to gdzie i za ile ?
       
      Pozdrawiam
      Rafał
    • Przez Szopman
      Zwracam się do Państwa z pytaniem i prośbą o pomoc z instalacją części wymiennych do pieca Ling Duo 25.   Korozja i uszkodzenia wymusiły wymianę rury podajnika oraz ślimaka podajnika. Według zaleceń złożyłem zamówienie na pasujące części.    Po zainstalowaniu nowych części moje obserwacje to: Ślimak podczas obrotu blokuje się. Ukosuje i obraca się dalej.  Wydaje się że jest za długi. Bądź problem jest w osadzie w kolanie retortu.    Załączam zdjęcia i film który powinien pokazać i wyjaśnić w czym problem.  Rozważam cofnięcie ślimaka o 0,5cm bądź zeszlifowanie zęba ślimaka.    Proszę o pomoc i wyjaśnienie czy położenie ślimaka jest poprawne.   https://www.youtube.com/watch?v=PVBJ8NXK968&feature=share  


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.