Bolczaczko Opublikowano 10 Maja 2020 #1 Opublikowano 10 Maja 2020 Witam po długiej przerwie, Kilka lat temu dostosowaliśmy do mojej instalacji taki schemat. Kocioł 24 kw, bufor z niego zasilana podłogówka przez zawór 3d sterowany sterownikiem tech, przygotowane wyjście na grzejniki które miały się znaleźć w piwnicy,ostatecznie ich niema ale chciał bym zamontować kilka, ponieważ w piwnicy prowadzę działalność. Chce zmienić ogrzewanie na gazowe, obecny kocioł mógł by zostać, lecz ewentualnie mogę wyciąć obecna instalację. Jak najlepiej zrealizować te instalację, czy małe sprzęgło z niego obecny zawór na instalację i startowanie obecnym sterownikiem ma sens, ze sprzęgła bez zaworu bezpośrednio zasilanie na grzejniki. Grzejniki możliwie przewymiarowane, nie zależy mi na temp 20 c, lecz jakoś komfort musi byc. W tej piwnicy. Metraż użytkowy 110 piwnice drugie tyle. Ps. kocioł gazowy i bufor się gryzie, nie będzie ekonomiczny. Poproszę radę czy moje rozważania idą w dobrą stronę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi