ksobczak Opublikowano 9 Kwietnia 2020 #1 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Cześć, Mam pytanie kupiliśmy z żoną dom. Jest w nim zainstalowany piec Beretta Ciao GREEN 25. Chciałem mieć możliwość sterowania piecem przez WiFi więc wybór padł na sterownik BeSmarta. I teraz moje pytanie. Przy grzejnikach nie mamy głowic i musimy je kupić. Czy warto iść w głowice elektroniczne sterowane np przez bt? czy to już będzie przerost formy nad treścią i lepiej zamontować manualne.
FAFAŁ Opublikowano 9 Kwietnia 2020 #2 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Bajerem jest to że możesz telefonem się połączyć i coś ustawić . Jednak no często się tego nie robi . Taka głowica ma wiele trybow ,planow oraz np reakcje na otwarte okno . Czy warto brać bt hmm raczej jednej nie . Jak coś to całość i do tego "konsole" do sterowania . Powiem Ci że mam jedna na bt i dwie bez . Tak samo działają , robią to co mają ustawione . A moje kontakty z nimi są na zasadzie . Robi się ciepło podchodze zakrecam i otwieram okno . I do tego mi bt nie potrzebne :). Nie wiem czy jest sens inwestować w opcje bt . Lepiej kupic lepszej firmy niż tańsza z bt . Manualna nie posiada np funkcji obniżenia nocnego . Nie zamknie się gdy poczuje powiew powietrza z okna . To tak naprawdę zależy od tego czego oczekujesz . Ja bralbym elektroniki i dobre baterie no i cześć :)
ksobczak Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Autor #3 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Ustawenie obniżenia temp w odpowiednich godzinach ma BeSamart. Więc chyba faktycznie nie ma sensu inwentycji w same głowice sterowane zdalnie.
FAFAŁ Opublikowano 9 Kwietnia 2020 #4 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Tylko że .Jak obniży Ci się temperatura wody to nic nie zmieni . Glowice się bardziej otworzą by utrzymać temperature jaką będą miały ustawioną . Tak że chcąc obniżyć w danym pomieszczeniu trzeba przykrecic glowice by to osiągnąć , samo zmniejszenie zadanej na kotle nic nie da .
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2020 #5 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 @ksobczak Jakie głowice chciałbyś kupić? Jakiej firmy.
ksobczak Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Autor #6 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Myślalem o Danfoss Living Connect
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2020 #7 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Living connect (wymagany panel) oraz living eco nie są głowicami na bt. Danfoss ma tylko w oferciej głowice bt danfoss eco. Są tutaj użytkownicy tych głowic.Ja sam mam gdzieś jeszcze jedną i uważam,że wszystkie 3 rodzaje (mam akurat) są dobrym wyborem,ale nie bez wad:)
ksobczak Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Autor #8 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Myślę, że wersja eco z bt mi wystarczy. Na BeSmart ustawię temperaturę jaka ma się utrzymywać w domu a w na poszczególnych pokojach ustawię już dostosowaną do pomieszczenia. Polecacie coś innego poza Danfossem ??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.