Zgaga Opublikowano 29 Marca 2020 #1 Opublikowano 29 Marca 2020 Dzień dobry. Bardzo proszę o pomoc, bo z powodu wirusa boję się zamówić kogoś do domu. Mamy kominek z płaszczem wodnym (nie znam producenta), od kiedy spaliłam kilka kartonów, woda w bojlerze bardzo szybko się nagrzewa, zaczyna bulgotac przy 65 stopniach i bardzo bardzo długo nie chce przestać, pomimo zamkniętych obu przepustnic. Uniemożliwia to praktycznie korzystanie z kominka, a to nasze jedyne źródło ogrzewania aktualnie. Proszę o pomoc,- co mogę sama zrobić, aby to naprawić?
Ryni Opublikowano 29 Marca 2020 #2 Opublikowano 29 Marca 2020 Trochę mało informacji, ale na początek sprawdził bym i ew. uzupełnił wodę w obiegu.
Gość berthold61 Opublikowano 29 Marca 2020 #3 Opublikowano 29 Marca 2020 Jedynie co mogę doradzić to nie puszczać kotła-pieca na żywioł tylko spalać spokojniej .
Gość Opublikowano 30 Marca 2020 #4 Opublikowano 30 Marca 2020 Spalanie dużej ilości kartonów na raz to nie jest dobry pomysł. Jeżeli już musisz je spalić to stopniowo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.