Biniud Opublikowano 20 Marca 2020 #1 Opublikowano 20 Marca 2020 Panowie Proszę o poradę. Rok temu miałem modernizowaną kotłownię (piec na ekogroszek + terma galmet 120 litrów) i do środy instalacja działała bez problemów. W czwartek w godzinach popołudniowych zauważyliśmy z żoną, że z kranów leci letnia woda, ( ogrzewanie kaloryferów działa bez problemu ). Dzisiaj sprawdziłem filtr pod pompą na bojler ale był czysty. Ale zauważyłem dziwną jak dla mnie rzecz po odkręceniu jednego kranu w łazience leci letnia woda a jak odkręcę dodatkowo nad wanna to tam leci gorąca a nad umywalką nadal letnia o co tu chodzi co może być tego przyczyną. Proszę o poradę bo jestem w tych sprawach zielony. Dodam, że może się pospieszyłem ale powiadomiłem serwis galmet aby sprawdzili termę tylko nie wiem kiedy przyjadą patrząc na to co się dzieje.
Gość Opublikowano 20 Marca 2020 #2 Opublikowano 20 Marca 2020 Jeżeli masz cyrkulację to zacznij od tego.
Biniud Opublikowano 20 Marca 2020 Autor #3 Opublikowano 20 Marca 2020 Dzięki, poradziłem sobie z lekką pomocą kolegi, przyczyną takiego stanu rzeczy była uszkodzona bateria mieszająca nad wanną. Przepuszczała zimną wodę po wymianie normalnie cud.
mironw Opublikowano 21 Marca 2020 #4 Opublikowano 21 Marca 2020 22 godziny temu, Biniud napisał: uszkodzona bateria mieszająca nad wanną. to powinna być pierwsza wiadomość że masz takie zabawki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.