bartaz86 Opublikowano 28 Lutego 2020 #1 Opublikowano 28 Lutego 2020 Witam wszystkich, posiadam w domu kominek na pellet Iwony Pellets(Luis Aqua), może ktoś z Was posiada to cudo i pochwali się jakim peletem opala, ponieważ ja testuje i mam różne opinie na temat opału a szukam odpowiedniego rozwiązana. pozdrawiam
Gość Opublikowano 28 Lutego 2020 #2 Opublikowano 28 Lutego 2020 Gdybyś kolego uzupełnił profil przynajmniej o miejsce instalacji tego kominka, albo przynajmniej region, może byłoby łatwiej... Producentów jest mnóstwo. Nawet tych regionalnych.
bartaz86 Opublikowano 29 Lutego 2020 Autor #3 Opublikowano 29 Lutego 2020 interesują mnie opinie innych użytkowników którzy maja taki sam kocioł jak ja..
bartaz86 Opublikowano 2 Marca 2020 Autor #5 Opublikowano 2 Marca 2020 temat został przeniesiony także wracam do pytania, może ktoś z Was ma kominek i opala pelletem....chciałbym wymienić się doświadczeniem.
Gość Trener40 Opublikowano 2 Marca 2020 #6 Opublikowano 2 Marca 2020 W dniu 28.02.2020 o 18:52, bartaz86 napisał: a szukam odpowiedniego rozwiązana. pozdrawiam Zanim znajdziesz rozwiązanie o którym nic nie napisałeś ( pewnie jest jakiś problem). , to może sam podziel się doświadczeniem. Szukasz rozwiązania, a chcesz podzielić się doświadczeniem. No to wal :)
bartaz86 Opublikowano 2 Marca 2020 Autor #7 Opublikowano 2 Marca 2020 jak wcześniej pisałem mam kominek Iwony Pellets model luis aqua 15 kW, ogrzewam nim nowy dom o pow. 115m2. Do tej pory skorzystałem z różnych producentów począwszy barlinka, komex, gold pellet. Producent zaleca min. barlinka, moim zdaniem jest słabo wydajny z komex ale z drugiej strony po komexie robią się zgorzeliny. Być może wina jest po stronie nastaw, jeżeli ktoś obsługuje taki kocioł to chętnie wysłucham wasze opinie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.