Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jestem nowy na forum. Potrzebuję pomocy w wyborze kotła kondensacyjnego. Chcę wymienić stary piec węglowy na kondensat. Domek 160 m², zasobnik 300 litrów, grzejniki + podłogówka (tylko łazienka i hol) 2 rozdzielacze. Instalator poleca Immergas 24 kw, jednofunkcyjny https://www.immergas.pl/produkty,6293/victrix-exa-24-x-1-erp?dest=1. Chodzi mi żeby kocioł był możliwie mało awaryjny, części w rozsądnych cenach i dobrze działał ze sterownikiem pokojowym, miał sprawny serwis, i wiadomo oszczędny. Jeśli ktoś może coś doradzić to będę wdzięczny. 

Opublikowano

Pewnie tak jest, tylko że on jest serwisantem kilku marek. Twierdzi, że wnętrza kotłów to są praktycznie tych samych producentów i nie ma sensu wydawać kupe kasy.

Opublikowano

To ma we pełni racje .Zamiast immergasa mozna tez kupić inny tansz,y piecnp.Termeta.Jak kto woli .Kolega ma immergasa juz 10 lat i jest zadowolony choć ostatnio wymieniał wymiennik  i pompę ale jaK na 10 lat to nie jestźle.

Opublikowano

No 10 lat to chyba super jak dopiero wymieniał wymiennik i pompę. Według tego instalatora to Immergas jest raczej już tym tańszym sprzętem co proponuje. Termeta i de Dietrich nie poleca.

Opublikowano

Kiedyś piece służyły około 15 lat teraz  To chyba juz nie te czasy  i nie ten sprzęt. A w jego imergazie już kiedyś była wymieniana płyta z elektroniką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.