Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Połączenie zaworów.

SuperR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zawór z podejściem dolnym do grzejnika drapinkowego kłopot w tym że mam instalacje z rur pp zawór ma nietypowy gwint i nie pasuje do niego pół śrubunek 1/2 pasują tylko oryginalne nakrętki które są przeznaczone do złączenia pex lub miedzi co polecacie zrobić? U Koszałki i dwóch innych mniejszych sklepach nie potrafili pomóc, czy odesłać to gówno? Gdybym wiedział że jest nietypowy gwint bym wg. Nie brał tego ale miał być sdantardowy 1/2 teraz mi powiedzieli o tym  ;o z góry wam dziękuję bardzo. 

Screenshot_20200128-222822.jpg

Screenshot_20200128-222802.jpg

Opublikowano

Witam, wrzuć zdjęcie tych twoich rurek które wychodzą pod ten grzejnik.  Może coś Ci dorobię  :) żeby pasowało . 

Opublikowano

Hej dzięki wielkie,sytuacja jest taka na chwilę obecną mam rurę poziomo pp25 gdzie przyjdzie trujnik na ten gdzejnik i inny i nie wiem jak zrobić połączenie z tym zaworem właśnie dla tego dalej nie robilem nic,  jest jakaś możliwość złączenia pp i pex np? 

Opublikowano

Bo jak w ścianie to możesz zrobić  wszystko pp, tak aby  gwint 1/2 wewnętrzny złączek pp  był równo z płytkami lub ciut ,,utopiony " w ścianie  , wtedy mogę dorobić takie ładne pochromowane króćce 1/2" fi 15 na dowolną długość i wykorzystasz te złączki do cu co masz w komplecie. Zaletą będzie to że w ścianie nie będzie żadnych dziwnych połaczeń np pp z pexem .

pozdr Tomek b

Opublikowano

jeśli 1/2 '' wkręca ci się jeden zwój (obrót) to masz prawdopodobnie gwint  M22x1.5  -to gwint stosowany w pneumatyce - są redukcje M22x1.5 na 1/2''

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.