Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ciag komona

rogeros66

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie mam pytanie podejrzewam ze mam za duży ciąg kominowy a wiec duże spalanie chyba czy po otwarciu górnych drzwiczek z napisem powinno lecieć bądź czuć gorące powietrze? czy wtedy cały kociol odbiera cieplo z spalin? Mam taka sytuację ale tylko ponorzymnknieciu trochę szybra dymu ani smrodu po otwarciu nie ma Natomiast kiedy otworzę szyber wngornych dzwiczkach ledwo co ciepłe.w załączeniu foto. I odnośnie ustawień fuzzy logic piec 20 kw Max podawanie 8s Max przerwa pod 40s Max dmuchawa 30% min pod 1s min przerwa 20s min nadmuch  22% .pozdrawiam

20200108_221214.jpg

Opublikowano

Ja proponuję zastanowić się nad montażem regulatora ciągu kominowego. Kwestia tylko jaki masz komin. Czy mógłbyś opisać nieco szczegółow? Z czego komin, czy jest wkład jaka wysokość itp?

Opublikowano
22 godziny temu, rogeros66 napisał:

Witam Panowie mam pytanie podejrzewam ze mam za duży ciąg kominowy a wiec duże spalanie chyba czy po otwarciu górnych drzwiczek z napisem powinno lecieć bądź czuć gorące powietrze? czy wtedy cały kociol odbiera cieplo z spalin? Mam taka sytuację ale tylko ponorzymnknieciu trochę szybra dymu ani smrodu po otwarciu nie ma Natomiast kiedy otworzę szyber wngornych dzwiczkach ledwo co ciepłe.w załączeniu foto. I odnośnie ustawień fuzzy logic piec 20 kw Max podawanie 8s Max przerwa pod 40s Max dmuchawa 30% min pod 1s min przerwa 20s min nadmuch  22% .pozdrawiam

20200108_221214.jpg

Ja proponuję nie korzystać z tej szklaneczki  na kotle i nie przymykać tzw.szybra,Może powiedz coś o temp spalin?Skąd podejrzenie o za wysokim ciągu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.