bialymiro Opublikowano 2 Stycznia 2020 #1 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Witam jak w temacie . Palnik KIP 20 kw I - jak ustawić by non stop działał na małych mocach i nie wygaszał się , aby dopiero podnosił moc jak salus "da znać" że temp spadła to podwyższa temp. . W tej chwili wszystko działa na czujniku pokojowym SALUS [spada temp to się włancza i wyłancza przy zadanej temp.] i ecomax 350?
Gość Opublikowano 3 Stycznia 2020 #2 Opublikowano 3 Stycznia 2020 W trybie standard tak dobrać histerezy h1 i h2 oraz progi mocy, aby kocioł zbliżał się do temp zadanej, ale nie dał rady jej przekroczyć. Dodatkowo można obniżyć temp mieszacza od termostatu o kilka stopni. Wtedy będzie pracował w granicach temp zadanej, a jak będzie trzeba podgrzać pomieszczenia to podniesie temp na mieszaczu.
bialymiro Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor #3 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Rozumie, dałem w trym standard wyłączyłem salusa przy ecomaxie , i nie włącza mi się palnik , dopiero jak przerzucę w menu na ruszt i z powrotem pellet to się włącza i rozpala, gdzie za chwilę się wygasza i przechodzi w postój . Temperatury piec jeszcze nie osiągnął . 1.Nie wiem jak z tego wybrnąć by piec dalej kontynuował prace ? Powiększyłem metraż ogrzewania a mam kocioł 15 kw i jak przestawiałem na 24 kw zobaczyłem że szybciej dochodzi do zadanej temperatury i dlatego drugie pytanie 2. palnik kipi 20 kw zauważyłem możliwość ustawienia na 24 kw czy ustawiając takie ustawienie z palnikiem się coś dzieje złego osiąga taką moc ?
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2020 #4 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Nie masz przypadkiem też tego termostatu ustawionego na kotle- w ustawieniach kotła?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.