mietek56 Opublikowano 27 Grudnia 2019 #1 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Witam, znalazłem bardzo ciekawy artykuł w sieci na temat ogrzewania w domu instalacją fotowoltaiczną <link usunięty> Sam zastanawiam się nad instalacją 9,9kWp ktoś pomoże, doradzi czy taka instalacja będzie okej? Teraz płacę rachunki okolo 1,500 zl za prąd z ogrzewaniem
Andrzej_M_ Opublikowano 27 Grudnia 2019 #2 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Witaj @mietek56 na forum Info-Ogrzewanie. 2 godziny temu, mietek56 napisał: ,,,, Teraz płacę rachunki okolo 1,500 zl za prąd z ogrzewaniem Roczne wydatki o takiej wysokości są OK. ps. Nie należy nic zmieniać.
addon Opublikowano 16 Stycznia 2020 #3 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Tutaj masz rację. Jeśli rocznie tyle płacisz to nie jest to wiele. Ja mam 500 miesięcznie w zimie, latem oczywiście mniej, ale i tak się zastanawiam nad fotowoltaiką. Z tego co czytałem tutaj https://pvge.pl/blog/58/jaka-jest-obecnie-oplacalnosc-fotowoltaiki-po-jakim-czasie-zwroci-sie-inwestycja-w-instalacje-fotowoltaiczna to około 8 lat potrzeba by zwróciła się instalacja, a rosnące ceny prądu jeszcze bardziej przybliżają ten proces.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.