Lbartek Opublikowano 18 Grudnia 2019 #1 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Dzień dobry wszystkim. Zwracam się z prośbą o pomoc związaną z optymalizacją ustawień kotła gazowego. Obserwuje to forum oraz inne z tym związane i mam mętlik w głowie. Mam nowy dom ( w sumie z garaziem 173m2) ocieplony 20cm styro poddasze użytkowe skosy ocieplone 20cm wełny a syfut jeszcze miedzy 15-16cm wełny rc310 mam w przedpokoju ( w nienasłonecznionym miejscu, raczej z wolnym biegiem powietrza) W całym domu podłogowka + na pietrze 3 grzejniki usstawienia kotła wg czujnika temperatry zewnętrznej (dopiero drugi dzien, bo serwisant bo podpięcia czujnika nie ustawił tego faktu w regulatorze i grzebiąc w nim zauważyłem ten fakt i to zmieniłem) mam obniżoną moc kotła na 10kw temperatura ustawiona jest na 22 i 20,5 (grzanie w dwóch cyklach 5:00-8:00 i 14:00-21:00) niepokoi mnie fakt, że dzisiaj rano ustawiona temperatura na 22 stopnie a piec grzeje i na rc310 jest juz 23,5 a na piecu 32,5 stopnia jeśli brakuje jakiś danych prosze o info to od razu wrzucę załączam zdjęcia z ustawien mojego kotła
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.