adziu82 Opublikowano 25 Listopada 2019 #1 Opublikowano 25 Listopada 2019 Witam, Panowie, mam prośbę. Czy może ktoś podać mi kilka propozycji do zmiany tych sterowników na takie aby były połączone z domowym wifi, i za pomocą aplikacji mógłbym sterować zmianą no trybu lato/zima, czy temperatura na piecu, włączenie wyłączenie dmuchawy. Fajnie, jak można byłoby podłączyć to samemu, ale nie koniecznie.
Gość Oldek Opublikowano 25 Listopada 2019 #2 Opublikowano 25 Listopada 2019 Rzuć okiem na skzp 02, mogę polecić. Sam nie korzystam z netu, mam za blisko do kotła.
adziu82 Opublikowano 25 Listopada 2019 Autor #3 Opublikowano 25 Listopada 2019 Dziękuję za szybką odpowiedź. Też mam blisko, z salonu do holu, następnie do pralni, później do garażu i jest zaraz kotłownia. Niby max 25 kroków, ale chciałbym trochę wygodniej. A czy ten jeden wystarczy do zastąpienia tych moich dwóch? Edit: ale to jest do kotłów na drewno/węgiel ?
Gość Oldek Opublikowano 25 Listopada 2019 #4 Opublikowano 25 Listopada 2019 Myślę że w skzp znajdziesz wszystko co potrzebujesz w swojej instalacji CO.
ameno25 Opublikowano 25 Listopada 2019 #5 Opublikowano 25 Listopada 2019 eCoal , bruli , od elektrosystemu
Zbyszko125 Opublikowano 25 Listopada 2019 #6 Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgadza się tylko że SKZP ma neta za free a ecoal,czy bruli abonament co prawda jakieś 30-40 zł rocznie ale..... Przy SKZP masz także dość obszerne forum o tym ,i jest masę użytkowników chętnych do pomocy. A sama apka od producenta trochę uboga, ale jest pewien gość który zrobił świetna robotę udostępnił serwer z podkładem wszystkiego co w sterze i możliwością zmian tu można łyknąć jak to wygląda bez żadnych danych co prawda bo nikt ich raczej nie udostepni.http://wojszym2244.usermd.net/ Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
ameno25 Opublikowano 26 Listopada 2019 #7 Opublikowano 26 Listopada 2019 eCoal czy bruli też ma forum i wsparcie i to całkiem całkiem , druga sprawa pierwsze słyszę o jakimś abonamencie za internet , w każdym razie ja nie płacę . Jeśli chodzi znowu o apke na telefon jest naprawdę na wysokim poziomie , wieszamy tableta z biedronki za 200zł w salonie i mamy sterownik kotła z dotykowym panelem , a funkcji jest naprawdę ogrom , na dodatek tego wszystko mozna rozbudować , głowice na grzejniki bezprzewodowe , czujniki temp. i wilgotnosci , kilka obwodów CO , 2 mieszacze , listwa podłogowa do OP sterowanie sygnałem PWM , itp itd , pełne statystyki , wykresy , naprawde nie sposób opisać wszystkich funkcji , jest to zaawansowany sterownik , moim zdaniem jeden z lepszych na rynku
ameno25 Opublikowano 26 Listopada 2019 #8 Opublikowano 26 Listopada 2019 https://esterownik.pl/device/8199 Możesz sobie popatrzeć na funkcje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.