Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zawór czterodrozny z silownikiem

Bulala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie zima powoli się zbliża i tu mam pytanie odnośnie siłownika 4d ile sekund ustawić żeby chodził optymalnie tj nie za szybko lub za wolno się otwierał i jeszcze jedno temperaturę mam na piecu 60st i czy jest to możliwe żeby powrót i zasilanie ustawić takie samo np 40st na grzejniki pozdrawiam was koledzy i koleżanki Bulala

Opublikowano

Pewnie ma 120sekund 

Opublikowano

Max mam 120sek a ustawiony teraz na 100 sek widzę na sterowniku

Opublikowano

To ustaw na 120 tak jak powinno byc

Opublikowano

Pytasz o czas który ma siłownik kręcić zaworem? Każdy siłownika ma w DTR napisane ile czasu potrzeba na pełne otwarcie 90° i różnie to jest dla innego siłownika np Afriso najczęściej 120 s, Womix 135 s, ale nie jest to regułą. Sterownik kory obsługuje siłownik musi mieć opcje do wpisania tego parametru. Druga rzecz to czas pracy i przerwa siłownika. W każdym sterowniku może to być inaczej. Np w Irydzie wpisujesz czas pracy np 2 s i czas przerwy np 15 s. W SKZP wpisujesz czas impulsu min i max np 0.5s i max 2.5 s. Sterownik sam ustala przerwę zależnie od potrzeby a ta zależy od temp za zaworem. Siłownik tak.ma.krecic zaworem.aby ta temp była utrzymana zgodnie z zadaną. Wskazane jest aby nie były to duże skoki aby w/w temp mogła się ustabilizować i nie było dużych wachnieć

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kolego podaj jakie parametry potrzebuje Twój sterownik  od siłownika  lub wrzuć screena 

Zazwyczaj  jest to kilka parametrów w zależności od sterownika 

1 Czas pełnego otwarcia  w sekundach - dla rożnych siłowników  jest on inny 

2 Czas reakcji - czyli po jakim upływie  czasu sterownik ma podjąć korektę nastawy 

3 Wzmocnienie - czyli o ile %  siłownik ma obrócić zaworem ,  

4 kierunek otwarcia zaworu 

5 histereza pracy zaworu  - 

6 maxymalny kąt otwarcia 

7 maxymalna temperatura za zaworem 

8 temperatura obnizona za zaworem 

9 krzywa grzewcza zaworu 4d 

Opublikowano

Mam takie funkcje jak zakres regulacji mam na 10 st i czas pełnego przebiegu mam 120sek nic więcej zawór 4d firmy esbe 

15743539016445764863780587824203.jpg

Opublikowano

Czytałem i to nie raz biedny ten sterownik do zaworów a według ciebie jakbyś go ustawił ameno25? 

Opublikowano

szczerze to nie miałem doczynienia z takim sterownikiem  , musiałbym się z nim zapoznać zeby Ci pomóc .

Opublikowano

A jaki możesz polecić sterownik który w taki sposób obsługuje zawór 4d mam piec galmet kwpdm 17 z retortą obrotową

Opublikowano

Luknij na SKZP, Iryda z kolorowym wyswietlaczem

Opublikowano
4 godziny temu, ameno25 napisał:

szczerze to nie miałem doczynienia z takim sterownikiem  , musiałbym się z nim zapoznać zeby Ci pomóc .

Opublikowano
8 godzin temu, Zbyszko125 napisał:

Luknij na SKZP, Iryda z kolorowym wyswietlaczem

13 godzin temu, ameno25 napisał:

Kolego podaj jakie parametry potrzebuje Twój sterownik  od siłownika  lub wrzuć screena 

Zazwyczaj  jest to kilka parametrów w zależności od sterownika 

1 Czas pełnego otwarcia  w sekundach - dla rożnych siłowników  jest on inny 

2 Czas reakcji - czyli po jakim upływie  czasu sterownik ma podjąć korektę nastawy 

3 Wzmocnienie - czyli o ile %  siłownik ma obrócić zaworem ,  

4 kierunek otwarcia zaworu 

5 histereza pracy zaworu  - 

6 maxymalny kąt otwarcia 

7 maxymalna temperatura za zaworem 

8 temperatura obnizona za zaworem 

9 krzywa grzewcza zaworu 4d 

Proszę napisz jaki masz sterownik który ma takie funkcje pozdrawiam Bulala. 

Opublikowano

Twój sterownik ma wszystkie funkcje jakie potrzebujesz , nalezy go tylko ustawić , pomógłbym Ci , ale jak wczesniej napisałęm nie miałem doczynienia akurat z takim więc nie będę strzelał w ciemno , natomiast jakn=bym miał moliwosc pobawienia sie nim na zywo pewnie szybciutko ogarnąlbym  jego ustawienia .

Poczytaj instrukcje dokładnie i staraj sie zrozumiec ja 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.