Marek-75 Opublikowano 5 Października 2019 #1 Opublikowano 5 Października 2019 Sory za slabe pismo, ale nie jestem rodzonym Polakiem. Mam Kociol z K1PRv4 i chyba nietypowa instalacje: Mam Pompe CUW na Boiler i pompe CO na Kaloryfery. Na Lato (Tryb letni) jest wszystko cacy. Ale na zime obojentnie jaki Program „Ogrzewanie Domu, pompy rownolegle, albo priorytet boilera” zawsze wlanca sie tylko Pompa CO i boiler jest zimny.
Zbyszko125 Opublikowano 5 Października 2019 #2 Opublikowano 5 Października 2019 Priorytet CWU też tak działa w trybie ZimaWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
mik90 Opublikowano 5 Października 2019 #3 Opublikowano 5 Października 2019 Jaka temp. zadana CWU/jaka bieżąca i jaka histereza CWU?
Marek-75 Opublikowano 6 Października 2019 Autor #4 Opublikowano 6 Października 2019 Ustawienia byly takie same jak w trybie letnim. Hysterza: 25C (bo wjencej sie nie da) Temp. zadana CWU: 70C Temp. Bieżącabyla (wtedy): 38C Jak mowice ze pompa CWU tez ma sie wlaczac w trybie „Ogrzewanie Domu” to sprubuje jeszce raz i zrobie wideo na Youtubie
mik90 Opublikowano 6 Października 2019 #5 Opublikowano 6 Października 2019 Tak naprawdę trzeba by zobaczyć zdjęcie twojej instalacji jak to masz podłączone. Może ustaw temp. bojlera 50st. I histereza 5st. Zobaczysz co się będzie działo. Jaka masz temp. na kotle?
Marek-75 Opublikowano 8 Października 2019 Autor #6 Opublikowano 8 Października 2019 Nagralem Video na Youtube, bo sie okazuje ze chyba Sterownik bieze pod uwage temperature CO a nie COW pzy obliczeniu Hysterzy…. Kable (czujniki) sprawdzilem juz 3. raz. CO idzie do Pieca, a CUW do boilera. https://youtu.be/dLtqsrbpzhU
Marek-75 Opublikowano 8 Października 2019 Autor #7 Opublikowano 8 Października 2019 Pompa CUW dzia normalnie od momentu jak wylaczylem Piec z Pradu. (Restart sterownika) Czyba sie wtedy zawiesil, bo reagowal nie logicznie. Sorry, za wczesniesza odpowiez , to jest inny Problem ze piec sie nie wlancza...
segal21 Opublikowano 8 Października 2019 #8 Opublikowano 8 Października 2019 Nigdy nie paliłem w dwustanie a Ty palisz, przełącz na pid i zobacz co się będzie działo.
Snurq Opublikowano 9 Października 2019 #9 Opublikowano 9 Października 2019 A dlaczego 25 stopni histerezy? Pompy załączają się od 60 więc jak to ma chodzić? Zmniejsz temp załączenia pomp i tą histereze...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.