dhany Opublikowano 1 Października 2019 #1 Opublikowano 1 Października 2019 Witam.Posiadam Sas BioEfekt 17 kW ze sterownikiem ST 550 z Pid. Jak wiadomo sterownik ten ma wbudowany moduł ethernetowy. Chcąc mieć kocioł pod stałą kontrolą podłączyłem piec pod internet. (wszystko działało 2 tygodnie). Żeby piec był "online" są dwie drogi. Albo ktoś wcześniej pomyśli i puści do kotłowni kabel lan od routera i wtedy jest po sprawie albo można dokupić dedykowany moduł wi fi ST 505. Z kolei że nie kosztuje on najmniej, wyczytałem na forum że można to obejść zwykłym repeaterem wi fi który ma w sobie gniazdo lan. Zakupiłem taki wzmacniacz podłączyłem go w sieć( przyciskiem WPS), później kabel w piec, rejestracja modułu i po sprawie. Działało pięknie. I na laptopie i na smartfonie. Aż ostatnio zauważyłem że już przestało działać. Próbowałem wszystkiego. Restartowałem router, repeater, jeszcze raz go konfigurowałem, wyłączałem moduł piecu, wyłączałem cały piec. I nic!!! Sprawdziłem za pomocą laptopa że na kablu wychodzącym z repeatera internet jest. Na samym module w piecu mrygają mi lampki jak podłącze kabel lan. I na płytce modułu jest dioda czerwona która świeci się cały czas. Może ktoś z Was miał podobny problem. A może jest ktoś kto aktualnie korzysta "pieca online" (chodzi mi oto czy przypadkiem nie ma jakieś awarii techa ) Prośba o jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam
dhany Opublikowano 1 Października 2019 Autor #2 Opublikowano 1 Października 2019 Panowie po 4 godzinach walki udało mi się uruchomić. Według mnie coś się zwiesiło w serwerze techa. Problem rozwiązało całkowite usunięcie modułu. Odczekanie na aktualizację stanu konta i ponowne zarejestrowanie modułu. Jakby ktoś miał jakiś problem albo chciał swój piec wrzucić w internet to służę pomocą. Przestudiowałem temat na wskroś więc coś doradzę. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.