Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Termostat pokojowy

PanKracy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sterownik pokojowy podłaczyłem niedawno,do tej pory pompa chodziła non stop.Mam piec z palnikiem rynnowym i z tego co widze on woli dłuższe przestoje.Po podłaczeniu pokojowego spalanie dobowe spadło o ok.8kg.Popiół dużo ładniejszy.

Opublikowano

To ile spalal ???

Poza tym jest cieplo

Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dom z 1934
Okolo 200 m2
Ocieplony 10 cm
Dach 15 cm welny (spadek zuzycia 0,5 tony)
Piwnica ocieplone 1/3 powierzchni
Okna w piwnicy plastikowe (spadek zuzycia 0,5 tony)
Obecne spalanie 26 kg srednio wegiel jakies 22 mj

Jedna jeszcze poprawka od 3 sezonow pale mieszanka wegla wczesniej szedl tylko wegiwl 28 mj, spalam te same ilosci ale wegiel slabszy 22 mj, mam przewymiarowany kociol jest 25 kw powinno byc 15 kw

nie korzystam z termostatu pokojowego bo to u mnie nie sprawdza sie z glowicami na kaloryferach

Mam zrobiona rotacje Co praca 5 minut pompy potem 25 minut przerwy a w nocy miedzy 4 a 8 uklad co pracuje non stop, sterownik sppv 2

Zielone pola praca czerwone postoj

796a268ed028946b5c5fec51c6f23ae0.jpg

Opublikowano

Dzięki ,w moim sterowniku mogę ustawić rotację: wyłącznie do 255minut,praca do255sekund.Myślę,że jak będzie zimniej to pompę ustawie na częstrzą pracę,póki co włącza się co 255minut z automatu.Sterownik pokojowy jeszcze jej nie włączył.

Opublikowano

To pytanie czy w ogole steruje ta pompa

Opublikowano

Pompa steruje,ponieważ jak podwyższę temperaturę na pokojowym to się załącza.Do tej pory temperatura w pomieszczeniach nie spadła tyle żeby sterownik uruchomił pompę,właśnie dzięki grawitacji.

Opublikowano

Witam ponownie,mam takie pytanie:jak podłączyć regulator pokojowy Tech ST-294v2 do sterownika Plum ecoMax 910R1 w kotle,żeby włączał i wyłączał pompę co.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.