ajslamar Opublikowano 17 Sierpnia 2019 #1 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Witam czy ktos podpowie jak podlaczyc pod sterownik pieca Tigra sterownik zaworu czterodrogowego tech st-431? Z st431 wychodzi kabel rs taki jak telefoniczny a do sterownika tigra wtykany jest jack czincz
wit21 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 #2 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 To są dwa niezależne sterowniki. Sterownik Tech-a obsługuje zawory 3D i 4D. Co kolega chce uzyskać łączą je ze sobą ? Każdy z nich powinien mieć niezależny zestaw czujników.
ajslamar Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Autor #3 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Szczerze to ja sie na tym nie znam. Czytalem ze sterownik tech może pracowac jako urządzenie nadrzędne i jako podrzedne. Montowal mi to hydraulik i z jego relacji rozumiem ze sterownik tech ma byc podpiety czytaj podzrzedny wobec sterownika pieca co a tam sa inne wejscia o czym pisalem wszesniej. Byc moze hydraulik sam nie wie . Instalacje mam rozdzielona na odwody podłączone poprzez kolektor z grupa pompowa do podlogowki oraz przez rozdzielacz do grzejnikow ( w sypialniach).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.