wodnik7 Opublikowano 6 Lipca 2019 #1 Opublikowano 6 Lipca 2019 Witajcie, moja pompa 12kW, zwykla on/off, juz dziala, ale podlaczona prowizorycznie. Na razie oczywiscie jest zbyt wydajna. instalacje mam bufor 850l z 200l cwu w srodku (bufor kombi), caly dom w podlogowce (dwa pietra ok 160m2), jeszzce nie mieszkam, bo sie konczy budowac Teraz 2 pytania: 1) czy dla PC odciac bufor po prostu zaworami, i skierowac wszystko tylko na podlogowke? Nie wiem jak ze wzrostem cisnienia ewentualnie, bo naczynie wzbiorcze jest miedzy kotlem a buforem, 2) Dla ochrony przed mrozem: czy kupic taki np. wymiennik https://allegro.pl/oferta/wymiennik-plytowy-secespol-lb31-40-o-mocy-do-45kw-5098383437 I zasilac co poprzez niego? Wtedy mialbym tylko mala petle do zalania glikolem a nie 1000l instalacji.. 3) jak sterowax pompa? Jaki sterownik polecacie na zalaczanie/wylaczanir? Myslalem o jakims lankontrolerze, ktory by wlaczal zdalnie pozdrawiam i dziekuje!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.