nowypiecyk Opublikowano 15 Marca 2019 #1 Opublikowano 15 Marca 2019 Witajcie, Chciałbym sprowadzić piec dwu-funkcyjny piec gazowy z zamkniętą komorą spalania z UK. Moc 24kW. W Anglii, o ile dobrze wyszukałem, widnieją pod nazwą Combi. Pytanie jest następujące: Co myślicie o tym pomyśle? Angielskie piece mają dłuższą gwarancję oraz wyglądają spoko, sam użytkowałem taki przez kilka lat i mnie się podobał. Dlatego chciałbym sprowadzić taki do Polski. Czy widzicie jakieś potencjalne ryzyka? Oprócz oczywiście jednostek imperialnych :) Przykładowy piec który chce sprowadzić to Ideal Logic Combi Link
KubaSko Opublikowano 16 Marca 2019 #2 Opublikowano 16 Marca 2019 Za takie pieniadze w Polsce masz wypasionego junkersa ktory palnikiem moduluje dwa razy nizej i na dodatek ma automatykę na ebusie. W porownaniu do niego twoj produkt to relikt przeszlosci. Poza tym gdzie w PL znajdziesz serwis do niego ? Moim zdaniem słaby wybor zwlaszcza za prawie 900£. Mieszkalem w UK, ich branza mieszkaniowa jest daleko w tyle za naszą technologią.
nowypiecyk Opublikowano 17 Marca 2019 Autor #3 Opublikowano 17 Marca 2019 rozumiem, dzięki za odpowiedź. Jesteś którąś z kolei osobą która przytacza podobne argumenty :) coś chyba w tym jest .
MoskiTe Opublikowano 17 Marca 2019 #4 Opublikowano 17 Marca 2019 Junkers z pełna automatyka a nie takie co to wgl jest? rachunek taki przyjdzie ze junkres zwróci się po 2 latach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.