szumik83 Opublikowano 3 Marca 2019 #1 Opublikowano 3 Marca 2019 Witam Panowie, mam problem z solarami rurowymi u rodziców, mianowicie w zimie rozszczelnił się układ i ubyło trochę glikolu, wczoraj był znajomy fachowiec, układ został uszczelniony, przepłukany,napełniony ale nie ma przepływu glikolu, pompka prawdopodobnie mieli w miejscu, mam pytanie gdzie taką pompkę mogę kupić lub jakis zamiennik Pozdrawiam
piotrek300582 Opublikowano 4 Marca 2019 #2 Opublikowano 4 Marca 2019 A nie jest zapowietrzona? Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
szumik83 Opublikowano 4 Marca 2019 Autor #3 Opublikowano 4 Marca 2019 zapowietrzona nie jest napewno kilka razy sprawdzane było i glikol przepuszczany przez obieg
piotrek300582 Opublikowano 4 Marca 2019 #4 Opublikowano 4 Marca 2019 Jeżeli chodzi o zakup takiej pompki sprawdzaj w sklepach internetowych ewentualnie w hurtowniach instalacyjnych. Takie pompki przeważnie są na zamówienie jeżeli chodzi o markę to tylko Grundfoss. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
piotrek300582 Opublikowano 4 Marca 2019 #5 Opublikowano 4 Marca 2019 Jeżeli pompka kręci to powinna pompować. Można to sprawdzić odkręcić korek odpowietrzajacy i dotknąć śrubokręt em czy się kręci. Czasami pompka brzęczy ale nie kręci. Jeżeli stoi to można ją spróbować śrubokrętem płaskim rozruszać. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.