KBkalwi Opublikowano 16 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Witam. Szukałem podobne wpisy ale wciąż coś innego. Moja znajoma ma ten sterownik i dla niej jest meeeega trudny do opanowania. Dom. 130mkw w tym 80mkw podłogówki, styropian 12cm- nowy. Instalacja-zawór 3d, powrót 57* żądaną 70*, w domu 22*. Spalanie na dziś 35kg na dobę. Powiedzcie co zmienić i jak to ustawić aby spalanie było optymalne . Pali pelletem Olimp, popiół jest piękny....ale tu urok pryska spalanie przysłania pozytywy. Może znajdziesz się ktos, kto poda choć wstępne wszystkie parametry, które trzeba wpisać? Ja mam piec na ekogroszek i sterownik Tomek dlatego chyba tak proste nie jest zrozumienie tego sterownika. Proszę o wskazówki... Z góry dziękuję
pastor Opublikowano 16 Stycznia 2019 #2 Opublikowano 16 Stycznia 2019 a jak jest prowadzony kociol? jak jest zrobina instalacja? i jakiej mocy kociol przede wszystkim
KBkalwi Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor #3 Opublikowano 17 Stycznia 2019 17kw. Instalacja z miedzi z zaworem,, brakuje zaworów termostatycznych na grzejnikach Piec grzeje do 22 w pokojach i się wygasza po jakiś 30 minutach się pali, dogrzewa i się wygasza i w koło macieja.
pastor Opublikowano 17 Stycznia 2019 #4 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Tyle podałeś danych ze teraz trzeba szukać w sklepie szklanej kuli do wrozenia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.