Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Proszę o pomoc w ustawieniu

SIMOM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam piec na pellet Biovert 21KW z firmy Witkowski. Dom nowo postawiony około 120m: 7 grzejników i jakieś 30m2 podłogówki. Niestety jeszcze nie ocieplony ale kocioł pożera mnóstwo pelletu. 

wstawiam zrzuty ekranu z econet jak jest piec poustawiany.Piec szybko się wychładza a czy nie może mniejsza mocą grzać tak żeby cały czas pomału utrzymywał zadaną temperaturę. 

OD razu przyznaje że to mój pierwszy piec C.O.

Z góry dziękuję za pomoc.

3.thumb.JPG.bacaa52adfc5a715b00773a7f16e062e.JPG

1.JPG

2.JPG

4.JPG

5.JPG

Opublikowano

Jak dla mnie to za mała moc pieca 3,2 kw moze ustaw wieksza tak na 80-90% no i jeszcze takiej wysokiej kalorycznosci nie widzialem u mnie jest ok 4,3_4,8 reszte ustawien nie za bardzo rozumiem

Wysłane z mojego IRON_2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zmien czasy pracy rusztu w pracy co 4 min w podtrzymaniu na 8 min

Opublikowano

Ja bym ustawil moc na 10_15 kw

Opublikowano
Godzinę temu, breaku napisał:

Jak dla mnie to za mała moc pieca 3,2 kw moze ustaw wieksza tak na 80-90% no i jeszcze takiej wysokiej kalorycznosci nie widzialem u mnie jest ok 4,3_4,8 reszte ustawien nie za bardzo rozumiem

Drogi kolego 3,2 kw mam w czasie nadzoru , większa moc czyli 19kw jest podczas palenia - chyba że się mylę to wyprowadź mnie z błędu. Jeżeli chodzi o kaloryczność to na worka w których dostarczono mi pellet jest napisane 4,9-5,3 kwh dlatego zostawiłem tak jak miałem fabrycznie wpisane 5,2.

Godzinę temu, breaku napisał:

Zmien czasy pracy rusztu w pracy co 4 min w podtrzymaniu na 8 min

gdzie dokładnie mam to zmienić?? czy paląc pelletem korzystam z rusztu ?? czy ruszt jest jako dodatkowa metoda palenia w piecu ?? \sorry że może zadaje głupie pytania ale zaczynam dopiero swoją przygodę z piecem CO

Opublikowano

Wrzuć ustawienia z modulacji mocy, jaki jest strumień paliwa peletu przy pełnej pracy kotła na pełnej mocy. Jaka jest aktualnie ustawiona moc kotła.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Witam,
posiadam piec na pellet Biovert 21KW z firmy Witkowski. Dom nowo postawiony około 120m: 7 grzejników i jakieś 30m2 podłogówki. Niestety jeszcze nie ocieplony ale kocioł pożera mnóstwo pelletu. 
wstawiam zrzuty ekranu z econet jak jest piec poustawiany.Piec szybko się wychładza a czy nie może mniejsza mocą grzać tak żeby cały czas pomału utrzymywał zadaną temperaturę. 
OD razu przyznaje że to mój pierwszy piec C.O.
Z góry dziękuję za pomoc.
3.thumb.JPG.bacaa52adfc5a715b00773a7f16e062e.JPG
1.thumb.JPG.5bb065ed74ae0453180104740912dfd2.JPG
2.thumb.JPG.e60c98338888dda4d4ace388964dff42.JPG
4.thumb.JPG.fa16d44a96e880d2bffe0e5414147f36.JPG
5.thumb.JPG.6fbcf9090888aa048e6c732129ac7668.JPG
Tu masz takie ustawienie czyszczenie palnika 24 u mnie w sasie jest opcja praca tu mam co 4 min i podtrzymanie tu mam 8 min musisz zobaczyc jak to u ciebie bedzie i masz jeszcze 19% moze ustaw na 30_40 zobaczysz jak bedzie ci czyscil nie wiem w jakim trybie pracujesz ja akurat na manualu ustawienia dalsze to juz bardziej doswiadczeni uzytkownicy sprpbuj znalezc tutaj temat z piecami witkowskiego na pellet

Opublikowano

@SIMOMpalnik Kipi rozumiem masz więc wejdź w wątek o Kipi tam wszystko jest a jak coś nie będziesz wiedział dawaj z pytaniami! 

Pierwsze moje pytanie ile kw Palnik a drugie czy posiadasz ecoster200 lub touch? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.