Petrol Opublikowano 6 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 6 Stycznia 2019 czy klimatyzacja typu split kwalifikuje się pod pompe ciepła.
Andrzej_M_ Opublikowano 6 Stycznia 2019 #2 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Nie wiem co ma oznaczać słowo "kwalifikuje". Klimatyzator split jest pompą ciepła.
Petrol Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor #3 Opublikowano 6 Stycznia 2019 W programie czyste powietrze dotowane są pompy ciepła.Klima typu split też grzeje.
Andrzej_M_ Opublikowano 6 Stycznia 2019 #4 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Tak, obecnie oferowane na rynku klimatyzatory ścienne mają możliwość chłodzenia i grzania. Natomiast interpretacja urzędnika w tej sprawie może być inna. Przestrzegam przed nadmiernym optymizmem ogrzewania pomieszczeń (domu) klimatyzacją.
Petrol Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor #5 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Klima służyła by przedewszystkim do chłodzenia ,ale jak wiemy dopłat do chłodzenia domu niema.Stąd moje pytanie czy spilt ,,traktowany,,jest jako pompa ciepła powietrze-powietrze lub może być ,,podciągnięta ,,jako pompa ciepła.Chodzi mi tutaj o wykładnie , kwalifikacje ustawowe,techniczne,prawne.Bo jak wiadomo urzędnik powie tak a okaże się że nie lub odwrotnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.