adamsky Opublikowano 17 Maja 2009 #1 Opublikowano 17 Maja 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Postanowiliśmy wybrać piec Ulrich Kombopellettich ( symbol KP) i kominek Aquafire Insert i zasobnik na wodę WL 220.Jednak instalator odradza nam powyższy piec na pelety i radzi hef- a. Decyzje musimy podjąc do środy. Pozostałe komponenty sa z ulricha, kominek i zasobnik. W związku z tym proszą o opinie nt tego pieca, czy rzeczywiście posiada eadliwą elektronikę co przełoży się na komfort użytkowania. Najchętniej opinie użytkowników i serwisantów, którzy zdecydowali się na użytkowanie tego pieca i jego obsługę. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie. Cytuj
SanitSystem Opublikowano 17 Maja 2009 #2 Opublikowano 17 Maja 2009 Urlich to okrojony lazar. Kup lazara i bedziesz miał spokój jest troche droższy ale posiada wszystko co jest w nim niezbedne np katalizator. Hefa nie znam wiec sie nie bede wypowiadał. Bardzo dobry jest granpal, heatmatix. Cytuj
neokowal1 Opublikowano 17 Maja 2009 #3 Opublikowano 17 Maja 2009 Na temat kotła, zapoznaj się z tym tematem: http://forum.muratordom.pl/kombopelletich-...ighlight=ulrich Cytuj
adamsky Opublikowano 17 Maja 2009 Autor #4 Opublikowano 17 Maja 2009 Dziękuję, problem polega na tym, że mamy zamiar kupić ten piec w ...Głogowie ...u przedstawiciela Ulrich-a po tym co tam przeczytałem aż mnie zwaliło z nóg. Cytuj
Neo Opublikowano 17 Maja 2009 #5 Opublikowano 17 Maja 2009 Skąd pomysł na Ulricha. Jest tyle dobrych firm. Jakie kotły odrzuciłeś zanim wybrałeś ten ? Cytuj
adamsky Opublikowano 18 Maja 2009 Autor #7 Opublikowano 18 Maja 2009 Szczerze pisząc dopiero po pojawieniu się wątpliwości zacząłem szukac informacji technicznych o kotłach. Wcześniej to raczej moja małżonka upierała się przy ulrichu bo jest ładniejszy od innych pieców, taki srebrny z pięknym napisem i w ogóle. A ponieważ małżonki nie zmienię, muszę znaleźć kocioł i dobry i ładny. Mea culpa, ale proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam Cytuj
reaper Opublikowano 20 Maja 2009 #8 Opublikowano 20 Maja 2009 -jaki ma Pani samochód?? - a taki ładny, czerwony... :) No niestety, małżonki nie zmienisz, a możesz zmienić piec. Osobiście polecam Linga. Kocioł sprawdzony, z renomą, z dobrym serwisem. Urlicha odradzam. Przy lingu, to Twoja małżonka będzie się mogła chwalić pięknym czerwonym piecem, prawie jak ferrari :) Cytuj
SanitSystem Opublikowano 20 Maja 2009 #9 Opublikowano 20 Maja 2009 zobacz sobie heatmatix ładny czerwony. Ładnie sie komponuje, tylko kurde napisu brak. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi