Bulala Opublikowano 26 Grudnia 2018 #1 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Witam wszystkich chciałbym się dowiedzieć jak sprawdzić obroty czy są lewe czy prawe motoreduktora nie wiem czy to normalne ale u mnie podawanie eko jest 1x1 teraz mam 30 sek podawania i 30 sekund przerwy nic się nie przesypuje eko dobrze się wypala pod. Galmet kwpdm 17kw z obrotową retortą jest to mój drugi piec kiedyś miałem zębca i przełożenia były zupełnie inne 1do 3 przejmować się tym czy nie ?
MarekDabrowski Opublikowano 26 Grudnia 2018 #2 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Jak miał byś lewe obroty to nie podało by opału bo ślimak kręcił by się w odwrotnym kierunku a przełożenia obrotów to osobna sprawa za to odpowiada motoreduktorWysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka
MarekDabrowski Opublikowano 26 Grudnia 2018 #3 Opublikowano 26 Grudnia 2018 A jak masz ustawione podawanie to zależy od kaloryczność groszku na innym może by 10-60Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka
Gość berthold61 Opublikowano 26 Grudnia 2018 #4 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Ja też mam tak wolny reduktor i też do pancerpola z tym że do pps15 , mój podajnik podaje 6,6kg/godz , pewnie w twoim taki sam reduktor zastosowali tylko inna rura grubsza bo moja ma chyba 10cm średnicy ,
YaroXylen Opublikowano 26 Grudnia 2018 #5 Opublikowano 26 Grudnia 2018 2 godziny temu, Bulala napisał: Witam wszystkich chciałbym się dowiedzieć jak sprawdzić obroty czy są lewe czy prawe motoreduktora nie wiem czy to normalne ale u mnie podawanie eko jest 1x1 teraz mam 30 sek podawania i 30 sekund przerwy nic się nie przesypuje eko dobrze się wypala pod. Galmet kwpdm 17kw z obrotową retortą jest to mój drugi piec kiedyś miałem zębca i przełożenia były zupełnie inne 1do 3 przejmować się tym czy nie ? Witam Kolega się tym nie przejmuje, są przekładnie, które pełen obrót w około 1,5minuty wykonują (duże przełożenie za to mniejszy silnik) pozornie oszczędność bo moc 4x mniej pobiera prądu jednak robi to 3x dłużej i do tego opory przekładni często większe więc bilans praktycznie na zero... taka innowacja..... jednak nie do końca..... są dużo cichsze!!! Ustawić aby było dobrze .... alleluja i do przodu :))) YARO
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.