Skocz do zawartości
IGNOROWANY

PID ustawienia piec gaśnie.

adi14011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam zadane 60

pompa obiegowa ochrania powrót

nic nie grzebane w menu servis

praca 90% korekta -8

praca +/- 2stopnie

Defro Komfort Eko 12kw

Opublikowano
17 godzin temu, lechumb napisał:

Pewnie kolega ma zawór 4d i dał się namówić na to cudo i wmówić sobie że zawór 4D to takie cudowne urządzenie co jednocześnie w reguluje temperaturę na instalację i ochroni powrót. A teraz została smutna rzeczywistość. Wyłącz kolego ochronę powrotu to raz. Włącz w zaworze wbudowanym pogodówke ustaw krzywą grzewczą odpowiednią dla siebie a na wiosnę zamontuj pompę kotłową bo pewnie jej nie masz na obiegu 4d - kotła.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Włącz w zaworze wbudowanym pogodówke jak to rozumieć ja mam tylko pompę CO CWU i cyrkulacyjna.

Opublikowano
5 minut temu, adi14011 napisał:

Napisz jakie masz ustawienia w serwis

podawanie 1 do 3s

przerwa 50 do 70s

wentylator 13 do 35

obroty nie pamiętam ale tak jak pisałem zero zmian, wszystko na standardowych ustawieniach

Opublikowano
14 godzin temu, lechumb napisał:

Minimalne i maksymalne wartości obrotów tyczą się turbinki. Przy pracy w pid z włączonym hallotronem nadmuchu to ten parametr jest głównym regulatorem obrotów dmuchawy, gdy halo tron mamy wyłączony obrotami dmuchawy regulujemy parametrami maksymalny i minimalny wentylator roboczy to też jest ujęte w instrukcji przynajmniej było.

Dzi ki za info.Czyli jak palę w pod to przestawienie tego nic nie da?

Opublikowano
Włącz w zaworze wbudowanym pogodówke jak to rozumieć ja mam tylko pompę CO CWU i cyrkulacyjna.

A jaką masz temp spalin gdy pracuje z max mocą??? Pogodowka to inaczej czujnik umieszczony na zewnątrz budynku i wtedy sterowanie temperaturą puszczana na dom steruje ten czujnik podług krzywej grzewczej. Czyli im niższa temp na dworze to wyższa na dom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.