manx Opublikowano 18 Grudnia 2018 #26 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Ja mam zadane 60 pompa obiegowa ochrania powrót nic nie grzebane w menu servis praca 90% korekta -8 praca +/- 2stopnie Defro Komfort Eko 12kw
adi14011 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor #27 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Napisz jakie masz ustawienia w serwis
adi14011 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor #28 Opublikowano 18 Grudnia 2018 17 godzin temu, lechumb napisał: Pewnie kolega ma zawór 4d i dał się namówić na to cudo i wmówić sobie że zawór 4D to takie cudowne urządzenie co jednocześnie w reguluje temperaturę na instalację i ochroni powrót. A teraz została smutna rzeczywistość. Wyłącz kolego ochronę powrotu to raz. Włącz w zaworze wbudowanym pogodówke ustaw krzywą grzewczą odpowiednią dla siebie a na wiosnę zamontuj pompę kotłową bo pewnie jej nie masz na obiegu 4d - kotła. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Włącz w zaworze wbudowanym pogodówke jak to rozumieć ja mam tylko pompę CO CWU i cyrkulacyjna.
manx Opublikowano 18 Grudnia 2018 #29 Opublikowano 18 Grudnia 2018 5 minut temu, adi14011 napisał: Napisz jakie masz ustawienia w serwis podawanie 1 do 3s przerwa 50 do 70s wentylator 13 do 35 obroty nie pamiętam ale tak jak pisałem zero zmian, wszystko na standardowych ustawieniach
serwq Opublikowano 19 Grudnia 2018 #30 Opublikowano 19 Grudnia 2018 14 godzin temu, lechumb napisał: Minimalne i maksymalne wartości obrotów tyczą się turbinki. Przy pracy w pid z włączonym hallotronem nadmuchu to ten parametr jest głównym regulatorem obrotów dmuchawy, gdy halo tron mamy wyłączony obrotami dmuchawy regulujemy parametrami maksymalny i minimalny wentylator roboczy to też jest ujęte w instrukcji przynajmniej było. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Dzi ki za info.Czyli jak palę w pod to przestawienie tego nic nie da?
lechumb Opublikowano 19 Grudnia 2018 #31 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Włącz w zaworze wbudowanym pogodówke jak to rozumieć ja mam tylko pompę CO CWU i cyrkulacyjna. A jaką masz temp spalin gdy pracuje z max mocą??? Pogodowka to inaczej czujnik umieszczony na zewnątrz budynku i wtedy sterowanie temperaturą puszczana na dom steruje ten czujnik podług krzywej grzewczej. Czyli im niższa temp na dworze to wyższa na dom. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.