para Opublikowano 6 Grudnia 2018 #1 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Witam, pisze odnośnie kotła na ekogroszek. Dzieje się dziwna sytuacja w palniku, a mianowicie od strony podajnika ślimakowego robią sie spieki ok 8-15 cm wielkości zaś z lewej strony palnika, ekogroszek jest palony lecz nie dopala się do końca i robi się w popielniku kopiec niedopalonego węgla. Próbowałem już różne gatunki węgla, różnych ustawień i za każdym razem jest tak samo. Tak to mniej wiecej wygląda
panczo88 Opublikowano 6 Grudnia 2018 #2 Opublikowano 6 Grudnia 2018 A jaki palnik?Z kuli nie potrafimy wróżyć przynajmniej ja nie opanowałem tej umiejętności.
Zbyszko125 Opublikowano 7 Grudnia 2018 #3 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Z tej niby "fotki" trudno rzeczywiscie cokolwiek wnioskować. Jednak bede strzelał, palnik to jakiś kwadraciak, bo taka przypadłość to ich bolączka. Czy tak jest od dawna, czy teraz sie to objawiło? Czy uszczelniona korona palnika? Czy wyczyszczone kanały powietrzne w palniku? Czy byly próby zaklejenia dysz(częsci) od strony wentylatora? To tak na razie, na zasadzie wrozenia z fusòw. Jak dowiemy sie co to za palnik bedzie mozna podac cos wiecej
Arczichw Opublikowano 7 Grudnia 2018 #4 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Pewno palnik ekoenergia mam to samo.. Uszczelniona i dmucha z jednej strony mocniej a z drugiej znowu nie dopala..
mafik Opublikowano 7 Grudnia 2018 #5 Opublikowano 7 Grudnia 2018 A ja mam to samo z retortą zwykłą w Defro
para Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor #6 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Nierównomierne spalanie rozwiązane, kanał powietrzny była zapchany. Dziękuje za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.