mkaczko Opublikowano 16 Listopada 2018 #1 Opublikowano 16 Listopada 2018 Witam Czy ktos korzysta z takiego palnika Piec ktory zamowilismy bedzie miec taki palnik ze sterownikiem sppv2 firmy bolecki Prosba o opinie Pozdrawiam Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
Gość Visitor1230 Opublikowano 16 Listopada 2018 #2 Opublikowano 16 Listopada 2018 Lepsze sa retorty okragle z obrotowymi koronami. Lepiej sobie radza ze spiekami i w pracy na malych mocach. Slimak tez lepiej gdyby byl zeliwny. Nie jest to zaden palnik wielopaliwowy. Taki palnik sprawdzi sie na dobrej jakosci niespiekajacym weglu. Sterownika Boleckiego to osobiscie nie chcialbym za darmo. Ustawienie pogodowki w nim to jakas zenada.
mkaczko Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor #3 Opublikowano 16 Listopada 2018 mam ten sterownik u siebie w domu w kotle hefa i nie narzekam co do pogodówki to sie nie wypowiem bo nie korzystam pozdrawiam
mhosaja Opublikowano 17 Listopada 2018 #4 Opublikowano 17 Listopada 2018 Zwykła retorta... Paliłem taką, tylko Ekoenergii przez dwa sezony. Żaden z niego palnik wielopaliwowy. Typowy ekogroszkowiec
mkaczko Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor #5 Opublikowano 17 Listopada 2018 nawet i lepiej :-)bedzie u rodzicow wiec lepiej zeby sie sprawdzilpozdrawiamZwykła retorta... Paliłem taką, tylko Ekoenergii przez dwa sezony. Żaden z niego palnik wielopaliwowy. Typowy ekogroszkowiecWysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalka
mkaczko Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor #6 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zwykła retorta... Paliłem taką, tylko Ekoenergii przez dwa sezony. Żaden z niego palnik wielopaliwowy. Typowy ekogroszkowiecwitamczy w trakcie uzytkowania tego palnika uszczelniales i zakleiles np wysokotemperaturowyn silikonem te dolne otwory nawiewowe??pozdrawiamWysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalka
mhosaja Opublikowano 25 Listopada 2018 #7 Opublikowano 25 Listopada 2018 Nie zaklejałem otworów. Na jeden sezon uszczelniłem koronę palnika silikonem, ale miałem potem problem z jej zdjęciem i już więcej nie uszczelnialem. Przy tym palniku uszczelnienie korony nie jest konieczne, ale musisz pamiętać, ze nastawy wentylatora są wtedy przekłamane, bo wieje dołem...
mkaczko Opublikowano 26 Listopada 2018 Autor #8 Opublikowano 26 Listopada 2018 zastanawiam sie na zaklejeniem dolnych otworow silikonem wysokotemperaturowym, wowczas bedzie wialo tylko gora pozdrawiam Wysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalka
mhosaja Opublikowano 26 Listopada 2018 #9 Opublikowano 26 Listopada 2018 Godzinę temu, mkaczko napisał: wowczas bedzie wialo tylko gora Pisząc, że wieje dołem, miałem na myśli, że lewe powietrze dostaje się do komory spalania przez nieszczelności pod koroną palnika i nie trafia na złoże. Trzeba wtedy ustawiać wentylator na wyższe moce. Wydaje mi się, że może to też zaburzać pracę PID, Fuzzy Logic, czy innych automatów, ale może się mylę... Nie wypowiem się na temat zaklejania otworów napowietrzających, bo nigdy tego nie robiłem - nie widziałem sensu. Zastanów się, co chcesz w ten sposób uzyskać. Po co chcesz je zaklejać?
mkaczko Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor #10 Opublikowano 30 Listopada 2018 witamw poniedzialek montaz kotlauszczelnie tylko palnik,otwory zostajazobaczymy jak bedzie dzialacpozdrawiamWysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.