SorenLorenson Opublikowano 13 Listopada 2018 #1 Opublikowano 13 Listopada 2018 Mieszkanie mam parterowe, pod którym znajduje się nieogrzewana piwnica. Strop to płyta żerańska, kanałowa. Jakiej grubości styropian (zastanawiałem się nad 10cm) zastosować by to miało sens? I jaki rodzaj styropianu? Kleić chcę pianą. Jest też jedno pomieszczenie pod którym na stropie wcześniej naklejono styropian o gr 5cm, zrywać czy doklejać na ten?
Gość Opublikowano 13 Listopada 2018 #2 Opublikowano 13 Listopada 2018 3 godziny temu, SorenLorenson napisał: Jakiej grubości styropian (zastanawiałem się nad 10cm) zastosować by to miało sens? Przyklej 10cm a jak będzie mało to dokleisz,żaden problem. 3 godziny temu, SorenLorenson napisał: na stropie wcześniej naklejono styropian o gr 5cm, zrywać czy doklejać na ten? Doklejać.
SorenLorenson Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor #3 Opublikowano 13 Listopada 2018 9 minut temu, Jamjestcichy napisał: Przyklej 10cm a jak będzie mało to dokleisz,żaden problem. A jakiś konkretnie, np fasadowy czy podłogowy? Rozumiem też, że im niższa lambda tym lepiej, czy to bez znaczenia?
Gość Opublikowano 13 Listopada 2018 #4 Opublikowano 13 Listopada 2018 @SorenLorenson Ja bym bardziej sugerował się ceną i lambdą. Pobaw się tym programem-sam kilka dni temu na niego natrafiłem. https://budowlaneabc.gov.pl/charakterystyka-energetyczna-budynkow/kalkulatory/calc-wpc/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.