Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z kalibracją poziomu paliwa

Rekin123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ktoś może przerabiał podobny problem z brakiem kalibracji??? Defro 12kw plus sterownik Tech k1v2

Przeczytałem instrukcję, oglądałem uważnie filmik na yt jak skalibrować poziom paliwa, ale mój kocioł jest niestety uparty. Z kotła wychodzi przewód który jest zakończony długą śrubą i zamocowany w podajniku. Po oględzinach ma to działać jak stycznik zamkniętej klapy, ale mimo nawet ręcznego dostawienia i zamknięcia obwodu kocioł nadal nie skalibrował paliwa.Proszę o pomoc

Opublikowano

Ale kolego czujnika poziomu tam raczej żadnego nie ma, kalibracja polega na tym, że klikasz że zasobnik jest pełny i wówczas po ruchu ślimaka sterownik zlicza ile i jak często podaje i wtedy proporcjonalnie odejmuje zużyty opał.

U mnie przynajmniej tak to działa, że po każdy zasypaniu klikam "zasobnik pełny", a mam ten sam piec i sterownik co Ty

Opublikowano

Przewód od klapy nie ma nic z kalibracją,zasypu jesz zbiornik paliwem wduszasz kalibrację i nic nie robisz do opróżnienia zbiornika,jak będzie pusty zakańczasz kalibrację,napełniasz znowu i klikasz ze zbiornik napełniony i to na tyle.

Opublikowano

O właśnie, zapomniałem dopisać że przy kalibracji należy zakończyć proces, że zasobnik pusty

Opublikowano

Dzięki za pomoc. Ja nie konczylem kalibracji... Udalo sie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.