Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pellet- województwo lubelskie

andrzejlubicz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy i koleżanki, 

zapraszam do wymiany spostrzeżeń na temat dostawców i cen pelletu w województwie lubelskim.
Jeśli ktoś ma kontakt do jakiegoś dobrego dostawcy, zapraszam do podzielenia się. 
Przy okazji może znajdzie się chętny na wspólne zamówienie, np. w przyszłym roku hurtowej ilości w celu obniżenia kosztów. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Ja w tamtym sezonie palilem pelletem sosnowym z Orchówka k. Włodawy - 750 zl/tona, 2 rodzajami pelletu sosnowego i debowego ze składu w Starym Uścimowie700-800 zl/tona, oraz pelletem dębowym importowanym przez firme Sanit z Ukrainy - 850 zl/tone.

Najgorsze były pellety ze Starego Uścimowa. Mnóstwo popiolu i spieków.

Pellet sosnowy z Orchówka oraz dębowy z firmy Sanit jak dla mnie super. 

Dębowy troszkę wydajniejszy od sosnowego ale moim zdaniem nie na tyle lepszy żeby płacić 100 zł więcej na tonie.

Opublikowano

W tym roku jeszcze nie mam zaopatrzenia.

Póki co czekam na pestki wiśni, ze znajomymi bierzemy na próbę za grosze.

No i zbieram się żeby kupić pellet. Ale właśnie szukam opinii żeby spróbować jakiegoś polecanego przez innych.

Jak nic nie znajde to pewnie kupie ten z Orchówka.

Pellet z Orchowka jest w 25kg workach na palecie. Transport był gratis bo mieszkam na trasie Orchówek -Lublin, a że często wożą do Lublina pellet to przy okazji mi podrzucili.

Opublikowano

Tak to ta firma.

Mam palnik Pellasx Hybrid Mini 25.

A Ty do tej pory gdzie kupowales pellet?

Opublikowano

Kupowałem u różnych dostawców z lepszym lub gorszym skutkiem. 
Jeden gość sprzedaje u mnie pelet no name za 950zł i uważam że to lekka przesada, skoro mogę za niewiele więcej zamówić sobie Lava lub Olimp. 
Drugi sprzedaje najgorszego sortu ukraine i każda partia to loteria, a cena też nie warta ryzyka. 
Do trzeciego trzeba dojeżdżać, a ja nie mam ani auta ani czasu. 
Dlatego szukam konkretnego dostawcy żeby kupić np. pięć ton i mieć z głowy. Szukam też chętnego na jakieś większe zamówienie, np. całe auto tj. 22 tony, ale jak widzisz chętnych na tą chwilę brak. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.