Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki kocioł za 7200zł ekogroszek 8-12kW

noisy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Musze zmienic piec co. Dom, w którym mieszkam to stary drewniak, ocieplony z nowymi oknami. Na ciepło właściwe wyliczono, ze wystarczy mi piec 8kW i wyliczono powierzchnię 110m kwadratowych do ogrzania. Łączna powierzchnia mieszkań to 65m kw. Strych i piwnica nie ogrzewane. Zimą w duze mrozy ciągnie od podłogi w pokoju z piwnicą. Zapewne z czasem coś z tym zrobię.

Zastanawiam się jaki kupic piec. Obecnie miałem per-eko śmieciucha 12kW i miałem wrażenie, ze piec jest za mocy.  Spalałem w sezonie grzewczym 2,5t węgla i metr drzewa.

Doradźcie co kupić wstepnie wybrałem:

- Termo-Tech Integra 12

- Ogniwo eko plus 10

- Sztoker + 8

Ewentualnie coś innego. Nastawiam się na ekogroszek z racji na słaby budżet na zakup pieca.

Opublikowano

Skam Pv 13 z palnikiem sv200 .Poczytaj w sieci ja czekam na montaż .

Opublikowano

Z montażem na 8% vatu masz za ok 7000 tys ,czasem warto te parę groszy dorzucić . Przynajmniej kontakt z chłopakami dobry i po zakupie nie mają Cię du.. jak to bywa w większości przypadków.

Opublikowano

Ale za montaż wezmą tyle że wyjdzie ze 2 tys. więcej. Mogę doradzić bezpośredni kontakt z producentem kotła, z pewnością zejdzie kilka tysiaków z ceny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.