noisy Opublikowano 24 Sierpnia 2018 #1 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Witam Musze zmienic piec co. Dom, w którym mieszkam to stary drewniak, ocieplony z nowymi oknami. Na ciepło właściwe wyliczono, ze wystarczy mi piec 8kW i wyliczono powierzchnię 110m kwadratowych do ogrzania. Łączna powierzchnia mieszkań to 65m kw. Strych i piwnica nie ogrzewane. Zimą w duze mrozy ciągnie od podłogi w pokoju z piwnicą. Zapewne z czasem coś z tym zrobię. Zastanawiam się jaki kupic piec. Obecnie miałem per-eko śmieciucha 12kW i miałem wrażenie, ze piec jest za mocy. Spalałem w sezonie grzewczym 2,5t węgla i metr drzewa. Doradźcie co kupić wstepnie wybrałem: - Termo-Tech Integra 12 - Ogniwo eko plus 10 - Sztoker + 8 Ewentualnie coś innego. Nastawiam się na ekogroszek z racji na słaby budżet na zakup pieca.
Dioob Opublikowano 24 Sierpnia 2018 #2 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Skam Pv 13 z palnikiem sv200 .Poczytaj w sieci ja czekam na montaż .
noisy Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor #3 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Niestety nie stac mnie na ten piec jest za 7800zł. Czy z tych co podałem nadadzą się? Sa sporo tansze.
Dioob Opublikowano 24 Sierpnia 2018 #4 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Z montażem na 8% vatu masz za ok 7000 tys ,czasem warto te parę groszy dorzucić . Przynajmniej kontakt z chłopakami dobry i po zakupie nie mają Cię du.. jak to bywa w większości przypadków.
Gość Oldek Opublikowano 24 Sierpnia 2018 #5 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Ale za montaż wezmą tyle że wyjdzie ze 2 tys. więcej. Mogę doradzić bezpośredni kontakt z producentem kotła, z pewnością zejdzie kilka tysiaków z ceny
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.