riattt Opublikowano 28 Lipca 2018 #1 Opublikowano 28 Lipca 2018 Witam Szukam instrukcję obsługi kotła gazowego Vailant turbo Tec Pro VUW 241/3-3 M R1. Może ma ktoś lub może link do pobrania. Szukałem na www Vaillanta ale nie ma To tyle Pozdrawiam r
olutus Opublikowano 28 Lipca 2018 #2 Opublikowano 28 Lipca 2018 Źle szukałeś bo nie ma takiego kotła jak 241 Na stronie Vaillanta wpisz w "lupce" na górze VUW 242/3-3 https://www.vaillant.pl/profesjonalisci/dokumentacja/instrukcje-obs-ugi/?q=VUW%20242/3-3 Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
olutus Opublikowano 28 Lipca 2018 #3 Opublikowano 28 Lipca 2018 Coś linki wklejone źle się otwierają. Ale jak wpiszesz na stronie Vaillanta to co napisałem to znajdziesz instrukcje do tego kotła. Podrzucam screena. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
riattt Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor #4 Opublikowano 28 Lipca 2018 Kolego OLUTUS, WIELKIE DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzieki za skuteczna pomoc. Już znalazłem to czego szukałem dzięki Tobie! Pozdrawiam r
riattt Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor #5 Opublikowano 28 Lipca 2018 Kolego OLUTUS, jeszcze raz DZIĘKI. Ale może masz jeszcze linka do instrukcji tego kotła, ale dla instalatorów? Rodzina zażyczyla sobie abym przeniósl kociołek z łazienki do kuchni, między szafki. W łazience rura podwójna koncentryczna jest wpuszczona do komina i nim wyprowadzona na dach. W kuchni nie mogę tego zrobić i muszę wyjść z rurami na zewnątrz przez mur. Chcialbym najpierw poczytać o co chodzi. Kiedyś miałem piecyk kondensat DeDietricha i mialem fajne dwie instrukcje w których wszystko było. W tej instrukcji od kociołka Villiant nie ma nic na temat jego montażu i odprowadzania spalin. To tyle Sorru, że zawracam głowe w taki upał. Pozdrawiam r
olutus Opublikowano 28 Lipca 2018 #6 Opublikowano 28 Lipca 2018 Przy tej mocy kotła nie wolno wyprowadzać spalin przez ścianę poziomo nawet w zabudowie jednorodzinnej i minimum 4m do granicy działki. Pozostaje komin w szachcie albo elewacja ale to droższe rozwiązanie. Niezależnie od tego musimy pamiętać o maksymalnej długości przewodu spalinowego. Myślę że najlepiej jak poprosisz lokalnego autoryzowanego instalatora Vaillant żeby cię odwiedził i doradził i żebyś miał pewność że wszystko będzie działać ok. Listę instalatorów masz na stronie : https://www.vaillant.pl/klienci-indywidualni/kontakt/sprzedaz-i-serwis/autoryzowany-instalator-serwis/ Link do screena do strony instrukcji instalacji masz załączony. Wrzuciłem PDF ale linki coś się chrzanią i nie otwiera się. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
olutus Opublikowano 28 Lipca 2018 #7 Opublikowano 28 Lipca 2018 Przy tej mocy kotła nie wolno wyprowadzać spalin przez ścianę poziomo nawet w zabudowie jednorodzinnej i minimum 4m do granicy działki. Pozostaje komin w szachcie albo elewacja ale to droższe rozwiązanie. Niezależnie od tego musimy pamiętać o maksymalnej długości przewodu spalinowego. Myślę że najlepiej jak poprosisz lokalnego autoryzowanego instalatora Vaillant żeby cię odwiedził i doradził i żebyś miał pewność że wszystko będzie działać ok. Listę instalatorów masz na stronie : https://www.vaillant.pl/klienci-indywidualni/kontakt/sprzedaz-i-serwis/autoryzowany-instalator-serwis/ Link do screena do strony instrukcji instalacji masz załączony. Wrzuciłem PDF ale linki coś się chrzanią i nie otwiera się. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
riattt Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor #8 Opublikowano 28 Lipca 2018 Kolego OLUTUS, sesteś skarbnicą wiedzy.!!!!! Wielkie DZIĘKI. Sciągnołem i otworzyłem instrukcję instalacji i konserwacji turbo TEC pro i jest to to czego szukałem. Dla pełni szczęścia brakuje mi jedynie "instrukcja montazowa instalacji powietrza i gazu odlotowego". Wielkie sorry ale moze pomożesz jeszcze raz zdobyc linka do tej instrukcji? Widzę, że masz jakies talemne sposoby na dotarcie do tych dokumentów bo jak ja próbóje na stronie www Vaillanta to wywala mi info, że nie znaleziono tego dokumentu. Bardzo proszę, jak masz chwilkę to podpowiedz, Pozdrawiam r
olutus Opublikowano 28 Lipca 2018 #9 Opublikowano 28 Lipca 2018 Instrukcji systemów powietrzno spalinowych nie mogę znaleść na stronie niestety. Musisz z jakims instalatorem porozmawiać. Myślę że przekrój 80/125 raczej wchodzi w grę. Jak zrobisz z kwasówki to nie będziesz musiał nic wypruwać w przyszłości przy zmianie na kocioł kondensacyjny. Tylko nasade komina wymienisz. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.