Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Piec na ekogroszek jaki wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy ci napisze że poleca taki kocioł jaki sam posiada. No chyba że się na nim przejechał. Ja zakupiłem Defro komfort eko lux 15kw. 150m2 pow użytkowej + garaż 22m2 + bojler 200L, 210m2 podłóg. Kupiłem taki gdyż znajomi posiadają tylko nie wersję lux i bardzo sobie chwalą.

Przy okazji czy dobierają kocioł nie powinno się brać pow podłóg? Przecież pow użytkowa jest zawsze mniejsza np przez skosy a przecież pod skosami też ogrzewamy.

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Godzinę temu, JacekFF napisał:

Ja zakupiłem Defro komfort eko lux 15kw. 

W nazwie tego kotła brakuje "naj" co bym tłumaczył jako najdrożej. O doborze kotła na ekogroszek jest dużo napisane pod tym adresem.

Opublikowano

Szukałem u różnych producentów i nie zauważyłem by ceny się znacznie różniły. Z tego co pamiętam to kotły sas były droższe. Ja akurat kupiłem defro dzień przed podwyżką i dałem za niego 7800zł

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Gość Visitor1230
Opublikowano

Kazdy pod warunkiem braku rusztu wodnego.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Polecam kocioł Sas Efekt 17 kw, zakupiłem go maju 2018 na 8 % Vat, cena 8600 zł. Mam do ogrzania 140 m2 obecnie kocioł grzeje tylko bojler 200 l i sprawuje się bardzo dobrze. Spalanie w granicach 20-25 kg na tydzień Retopala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.