mkaczko Opublikowano 14 Października 2018 Autor #26 Opublikowano 14 Października 2018 witampojawil sie pewiwn problemmianowicie przy pompie cwu slychac jakies dziwne przelewanie wody co ileś sekundbojler jest w ukladzie zamknjetym razem z co na domodpowietrzylem wszystkie kaloryferyprzy pompie co na pion zero dziwnych dzwiekowmacie koledzy jakis pomysl co z tym fanten zrobicWysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalka
pięknyroman Opublikowano 14 Października 2018 #27 Opublikowano 14 Października 2018 powietrze w instalacji spróbuj przerobić kocioł na wyższej temperaturze i daj pompę na najwyższy bieg ewentualnie możesz próbować odpowietrzyć samą pompę
mkaczko Opublikowano 14 Października 2018 Autor #28 Opublikowano 14 Października 2018 kociol jest w ukladzie otwartym a bojler w ukladzie zamknientym za wymiennikiem, odpowietrzylem pome cwu ale moze za krotko sproboje jutro odpowietrzyc przez 10 minut Wysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalka
mkaczko Opublikowano 22 Listopada 2018 Autor #29 Opublikowano 22 Listopada 2018 witam wraz z nadejściem minusowych temperatur dokonałem wstępnych pomiarów zużycia dobowego węgla na chwilę obecna zużycie to ok 25 kg na dobę w stosunku do poprzedniego sezonu to około 5 kg oszczędności przez całą poprzednią zimę co 4 dni sypałem ok 125 kg (5 worków) teraz ok 100 kg mam nadzieję że przy silniejszych mrozach zużycie uda się utrzymać na tym poziomie pozdrawiam
mkaczko Opublikowano 22 Grudnia 2018 Autor #30 Opublikowano 22 Grudnia 2018 WitamPo kilku dniach mrozow przyszlo ocieplenieWiec ztobilem pomiar zuzycia moimi kibelkami i takPrzy temperaturach ponizej 5 stopni i przechodzeniu kotla od 60 stopni do 65 w nocy miedzy 4 a 7, spalanie dobowe wynosi prawie 37 kg, niestety nie potrafie stwierdzic czy za wzrost odpowiada nizsza temp na zewnatrz czy przejscie na wyzsza temperaturePo ociepleniu zuzycie maleje do 25 kg na dobeDzis z koleji uruchomilem strefe a raczej wylaczylen strefe co wiec zuzycie jeszcze bedzie spadac jesli utrzyma sie taka temperatura to powinienem dojsc do 20 kg na dobePozdrawiamWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
mkaczko Opublikowano 29 Grudnia 2018 Autor #31 Opublikowano 29 Grudnia 2018 WitamPrzyszla kolej na wymiane wp06 Stary wentylator jeszcze dziala ale wydawal dziwne dzwieki i nie chcialem miec awarii w jakims dziwnym terminieWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
mkaczko Opublikowano 29 Grudnia 2018 Autor #32 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Kolejna zmianaW moim kotle drzwiczki nie sa w zaden sposob zaizolowane od ognia z palnikaNa chwile obecna postawiona zostala testowo pionowo w poziomie 1 cegla szamotowa grubosci 32 mmNiestety nie wypelnia idealnie przestrzeni ale widac juz efekt srzwiczki nie sa mega gorace jak wczesniejWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
mkaczko Opublikowano 29 Grudnia 2018 Autor #33 Opublikowano 29 Grudnia 2018 W najblizszym czasie dokupie z 1-2 cegly i zrobie zeby to bylo w calosci zakryteBo mnie te szpary wnerwiajaWysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.